Zajedno sa njom nastupiće njeni prijatelji - najveće zvezde Boljšoj teatra, Marinskog teatra, milanske Skale, Baleta iz Hamburga i drugih svetskih baletskih scena.
Na programu će biti odabrane numere klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta u kojima Zaharova i ostali majstori igre ostvaruju svoje briljantne kreacije.

Svetlana Zaharova će nastupiti u Beogradu, nakon godinu dana odsustva sa scene zbog rođenja bebe. Nedavni uspešni povratak na scenu Svetlane Zaharove obeležili su nastupi u Londonu, Tokiju, Rimu, Barseloni, kao i na otvaranju Boljšoj teatra, a iz Beograda putuje u Madrid na gala koncert u teatru Real. I pored ogromnog broja poziva iz čitavog sveta, Zaharova je Srbiju i Beograd unela na sam vrh liste prioritetnih zemalja i gradova u kojima gostuje sa svojim kolegama, vrhunskim baletskim igračima Rusije i sveta.  

Ovogodišnji program gostovanja Svetlane Zaharove omogućiće publici ekskluzivan susret sa muzikom Čajkovskog, Dvoržaka, Brela, Rahmanjinova, Glazunova, Bizea, Vivaldija, Malera, Sen Sansa... a samim tim i sa koreografima svetskog renomea kao što su Lev Ivanov, Džon Nojmajer, Ben van Kavenberg, Asaf Meserer, Marijus Petipa, Alberto Alonso, Mihail Fokin, Džon Vilijams...Ovi svetski magovi koreografije su na muziku velikih majstora klasične i savremene muzike kreirali sola i duete koje karakterišu različite plesne estetike, raznovrsan koreografski rečnik i različite izvođačke scenske tehnike.