Još ništa nije definitivno i mnoga imena su još u igri ali najviše šansi da zaigra u ekranizaciji svetskog bestselera "Pedeset nijansi sive", ima Jamie. Iako je želja obožavaoca knjige, pod čijim je pritiskom Charlie Hunnam i odustao od uloge, bila da Christiana zaigra tridesetpetogodišnji glumac Matt Bommer, u ulozi Graya mnogi vide zvezdu reklame Calvina Kleina- Jamiea Dornana.

Irski glumac Dornan, koji je glumio u seriji "Once Upon a Time", trenutno glumi serijskog ubicu u BBC-jevoj kriminalističkoj seriji "The Fall".

Pre glumačke karijere, 31-godišnji Dornan je bio vrlo uspešan model koji se pojavljivao u reklamnim kampanjama za Calvin Klein (sa Kate Moss), Dior, Aquacutum i Armani. Jamie je takođe bio u vezi sa glumicom Keirom Knightley, od 2003. do 2005. godine. Par se upoznao na snimanju za Asprey photoshoot. 

Iako još nije zvaničeno, irski glumac Jamie Dornan bi mogao da zaigra u ekranizaciji romana " Pedeset nijansi sive", autorke E.L. James nakon što je Charlie Hunnam odustao od uloge Christiana Graya! Mi nismo razočarani, a vi?