Jedna od najpoželjnijih glumica na svetu veruje da su najatraktivnije žene po difoltu srećne žene koje vode zdrav, balansiran život svesne da je pozitivno razmišljanje i vera u sebe, ključ lepote! U

razgovoru za sajt Aufeminin, Jessica je savetovala sve žene koje se osećaju nesigurno i neprivlačno u svojoj koži da se distinciraju od negativnih, ljudi i stvari.

“Pokušajte da se fokusirate na lepe i radosne stvari, ljudi. Bilo da je to vreme koje ste proveli sa dragom osobom, neki odmor sa partnerom, neko čarobno putovanje. Ukoliko želite da se promenite, morate da shvatite da je sve do vas. Vi morate da donesete neke odluke, da postavite te ciljeve i da ih postignete. Tada je bitno da se skoncentrišete na vaše dobre osobine jer lepota dolazi iznutra.“    

Jessica je dodala da su mediji stvorili nerealnu sliku o njoj, te da i ona, kao i sve žene ima mane koje vešto prikriva odećom. Glumica je godinama, kako kaže, gradila samopouzdanje, a navodi i da su je stilisti naučili raznim trikovima kojima uspeva da sakrije sve mane.

"Osećam veliki pritisak jer su mediji stvorili nerealnu sliku o meni kao savršenoj ženi. Nisam drugačija od drugih. I ja imam celulit i bubuljice", rekla je tridesetdvogodišnja glumica dodajući da kupuju odeću koja naglašava njene obline, ali da svakako ne izgleda isto na crvenom tepihu i kod kuće.