Festival koji će 28. novembra 2012. godine otvoriti korejski film “Pijeta” režisera Kima Ki-duka biće održan na šest gradskih lokacija -  u Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima „Fontana“ i „Cineplexx Delta City“, Muzeju Jugoslovenske kinoteke i bioskopu Doma kulture Studentski grad.

Osamnaesto izdanje sada već kultnog festivala umetničkog filma predstaviće publici raznovrstan program sačinjen najviše od filmova koji su pobedili na svetskim filmskim festivalima. Isto tako posetioci će moći da vide i veliki broj novih ostvarenja reditelja koje festivalska publika voli i odlično poznaje, kao i zanimljive filmove koji pokazuju nove pravce u sferi autorskog filma.

Osim “Pijete” koja je dobila zlatnog lava na Venecijanskom filmskom  festivalu, biće prikazani i pobednik Berlinskog filmskog festivala, ostvarenje „Cezar mora da umre“ braće Vitoria i Paola Tavijanija, rumunski film “Iza brda” koji je dobio nekoliko nagrada za scenario širom sveta i još mnoge druge filmove.

Festival traje do 4. decembra 2012. godine. Za detaljnije informacije o programu festivala posetite internet stranicu www.faf.rs.