Oko milion i trista hiljada žena u svetu godišnje dobije dijagnozu raka dojke. Ova bolest je najrasprostranjenija ali i najsmrtonosnija vrsta kancera među ženama u Evropi i svetu - oko 465.000 žena godišnje umire od raka dojke.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji svake godine oko 4.000 žena oboli od raka dojke, a oko 1.600 umre, iako je ova bolest u 90 odsto slučajeva izlečiva, ukoliko se otkrije na vreme.
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke širom sveta održaće se brojne manifestacije.

Izdavačka kuća Laguna u saradnji sa farmaceutskom kompanijom Payper Pharm Naturale organizovaće kampanju pod nazivom "Zajedno smo" kako bi obolelim ženama pružile neophodne informacije, pomoć i podršku. Na Laguninom štandu 57. Međunarodnog sajma knjiga, danas će svi posetioci biti u mogućnosti da uz kupljenu knjigu "Antikancer – novi način života" Davida Servana-Šrajbera dobiju na poklon farmaceutski preparat Si plus - "Za zdrave ženske grudi", kompanije Payper Pharm Naturale i vaučer koji omogućava 50  odsto popusta na ultrazvučni pregled dojki u domu zdravlja Vizim.

Kozmetička kompanija Avon podržaće akciju tako što će posetiocima Laguninog štanda deliti kartice sa instrukcijama za samopregled, kao mali podsetnik damama, na važnost prevencije.

Nedeljni magazin "Story" takođe pruža podršku svim ženama i 24. oktobra njegovi predstavnici biće na Laguninom štandu.

Akciju pod nazivom "Zajedno smo" podržaće i Biljana Vilimon i Anabela Bukva, koje će podeliti svoja iskustva sa ovom bolešću u razgovoru sa posetiocima Laguninog štanda, 24. oktobra od 13 sati.