Početkom ovog meseca na oduševljenje čelnika kompanije, belgijski dizajner je imenovan za umetničkog direktora modne kuće Christian Dior.

"Ovo je veoma uzbudljiv period. Uvek sam govorio da će prava osoba naići kada se zvezde poravnaju što se desilo prošle nedelje", izjavio je za WWD Sidney Toledano, predsednik modne kuće Dior - "Simons je već počeo da radi na svojim vizijama koje će odvesti ovu kuću u budućnost zbog čega smo svi jako uzbuđeni"

Raf, koji će svoju prvu kolekciju za modnu kuću Christian Dior prikazati u julu, nedavno je otkrio da njegovi dizajni neće biti samo minimalistički.

"Mislim da nije greška ako me zovete minimalistom. Ali je greška zvati me samo minimalistom", otkiva bivši dizajner kuće Jil Sander - "Ja sam veoma romantična osoba. Zainteresovan sam za kreativnost, evoluciju kreativnosti i vezu između nje i vremena u kome živimo. Kada se 'oženim kućom u kojoj radim' ja se potpuno unesem u njen posao, nasleđe i značenje. Ne bih prihvatao posao da imam samo minimalizam na pameti. Veoma sam svestan šta okruženje želi"