Belgijski dizajner, koji je zamenio Johna Galliana na mestu kreativnog direktora modne kuće u aprilu, prikazao je prvu kolekciju za jesen/zimu 2012/13 i pobrao pohvale među kritičarima.

– U kući #Dior jedno sasvim novo svitanje. Volimo te Raf Simons! – tvitovalo je uredništvo V magazina.

„Dior revija se upravo završila. U prethodnih 13 minuta, Raf Simons je samostalno promenio savremeni pejzaž visoke mode. Bravo“, izjavio je modni urednik i pisac, Derek Blasberg.

Dizajneri Marc Jacobs, Diane Von Furtenberg, Donatella Versace i Riccardo Tisci, glumica Jennifer Lawrence kao i modna ikona Olivia Palermo bili su prisutni u publici.

Četrdesetčetvorogodišnji Raf, koji je reputaciju sticao radom u kući Jil Sander prethodnih sedam godina, prekrio je zidove vile na Avenue d'Iéna u Parizu, hiljadama belih cvetova.

Kolekcija je inspirisana uvek zastupljenom minimalističkom vizijom poznatog kreatora, a uključuje odlično skrojene smokinge, klasične pink haljine i strukirane topove.

“Ciljam na veoma moderan Dior, ali na kraju dana opet se vraćam u prošlost. Period između 1947. i 1957. godine bio je izuzetno atraktivan i moderan”, povodom dolaska u kuću Christian Dior nedavno je izjavio Simons.