Osim zvučnih imena u glumačkoj postavi, režiser Baz Luhrmann je za filmsku adaptaciju "The Great Gatsby" okupio i poznata imena mode. Kuća Prada pridružila se filmskoj ekipi na dizajniranju kostima za ovaj film, a sudeći po skicama koje su već objavljene, to će biti pravi modni spektakl.

Na dizajniranju kostima Miuccia Prada je sarađivala sa dizajnerkom kostima Catherine Martin. One su zajedno kreirale oko 40 modnih kombinacija za film, a sve su inspirisane starijim dizajnom Prade i Miu Miu i komadima koji su pronađeni u njihovim arhivama.

„Baz i Miuccia su se oduvek dobro slagali i delili fascinaciju za pronalaženje modernih načina da se klasične i istorijske stvari oslobode okova prošlosti“, rekla je tom prilikom Catherine. „To je centar naše veze sa Miuccijom Pradom u radu na filmu The Great Gatsby. Trudili smo se da publici približimo okruženje koje im je dosta strano, i da je povežemo sa njim."

Svetlucave haljine, prekrivene kristalima, resama i šljokicama u formama smaragda, žada, topaza i zlata kao i luksuzne tkanine od kojih su napravljene, s naglaskom na svilu i krzno prikazuju modu i stil dvadesetih.

Kostime za muški deo ekipe, glumce poput Leonarda DiCapria i Tobeya Maguira, dizajnirao je američki brend Brooks Brothers.

„Naša saradnja sa Pradom odražava sudar dve estetike, jedne koja je inspirisana Ivi League lookom bogatog Long Ajlanda i druge inspirisane evropskim glamurom, sofisticiranošću i dekadencijom“, dodala je dizajnerka Martin.

Ovo nije prva kolaboracija Prade i Luhrmanna. Oni su zajedno radili na dizajniranju odela za Leonarda DiCapria u režiserovom filmu Romeo + Juliet iz 1996.

Čuvena dizajnerka Miuccia Prada objavila je skice kostima za film Baza Luhrmanna „The Great Gatsby“.