Švedski modni brend H&M i ove sezone nastavlja saradnju sa poznatim dizajnerskim imenima. Na red je došla francuska dizajnerka Isabel Marant koja će dizajnirati mušku i žensku liniju, kao i modne dodatke. Kolekcije bi u prodavnice trebalo da stignu krajem godine, tačnije 14. novembra, piše Vogue. 

- Počastvovana sam saradnjom, H&M radi sa najvećim modnim imenima pa je ovaj poziv velika čast. Želim da stvorim odeću u kojoj će se žene osećati bezbrižno, a istovremeno seksi. Kao da se nisu trudile previše oko izbora, a da opet izgledaju dobro. To je taj “pariški šik” - ističe Isabel Marant. 

- Jako smo uzbuđeni što je Isabel Marant pristala da bude gost dizajner. Način na koji meša različite elemente i urbani stil čine jedan moderan izgled. Ona odlično koristi etno-detalje i s neverovatnom lakoćom stvara nosive komade. Uvereni smo da će klijenti biti oduševljeni novom kolekcijom - istakla je kreativna savetnica Margareta van den Bosch iz H&M-a. 

H&M je dosad sarađivao sa Karlom Lagerfeldom, Stellom McCartney, Versaceom, Lanvinom, Maisonom Martinom Margielom, modnom kućom Marni i fudbalerom Davidom Beckhamom. 

Ono što najviše interesuje ljubitelje kreacija ove poznate dizajnerke jeste to da li će se u ponudi H&M-a naći i njeni modeli patika sa platformom koje su postale svetski hit. Ipak, ova informacija još uvek nije poznata javnosti.