Kate Moss, besprekorna ikona stila i ultimate model sveta, čije lice je uveličalo nekoliko stotina naslovnica najpoznatijih fashion i lifestyle magazina (samo 34 puta je bila na naslovnici britanskog Vogue-a), nedavno je dobila novu modnu ulogu nakon što je postala saradnica britanske modne Biblije.

Od trenutka kada je otkrivena od strane Sarah Doukas iz Storm Models (1987), Kate Moss je postal IT devojka skoro svih kreatora koji su bili očarani njenom gracioznom pojavom ali i eklektičnom sposobnošću da se transformiše.

Seksi Kate je bila deo glavnih fashion momenata u istoriji mode – zatvorila je Alexander McQuenn reviju kao hologram devojka (2006), a bila je i specijalna gošća na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu (2012).

Britanska manekenka je imala i neverovatno veliki uticaj na stil, a za to je zaslužan njen lični, glam rokerski look, koji je postao sinonim za britansku modu i koji su devojke širom sveta kopirale i još uvek kopiraju. Skinny jeans, crna boja, kaiševi, vintage haljine, postali su zaštitni komadi modela.

Pored Kate, specijalnu nagradu će na večerašnjim dodelama dobiti i čuvena modna novinarka i kritičarka Suzy Mankes koja je u svetu mode, onoliko koliko i Kate, punih 25. godina! 

Na prestižnim fashion nagradama British Fashion Awards koje će se održati večeras u Londonu, slavnoj manekenki Kate Moss biće uručena specijalna nagrada za dostignuće u svetu mode.