Sad ni Carrie ne bi otišla u Pariz za umetnikom. A, ne, ne. Posle službene potvrde da je Njujork, grad žutih taksija, casual, urbane mode proglašen za no 1. fashion grad na svetu.

I vest ne bi bila toliko šokantna da Njujork nije pobedio francuski glavni grad, centar visoke mode, fanastičnih sireva i sofisticiranih žena koji je već godinama bio suvereni vladar mode, stila i trendova!

Kako prenosi Daily Mail, nova studija koju je objavio Global Language Monitor, istraživačka kompanija koja prati trendove u koriščenju reči prilikom pretraživanja je pokazala da je Njujork vladajuća modna prestonica sveta. Na drugom mestu se nalazi Pariz, a odmah iza su London i Los Anđeles.

Istraživanje je trajalo pune tri godine, tokom koje je GLM zumirao oko 250 blogova i kanala društvenih mreža locirajući i brojeći koliko i u kojoj konotaciji su se koristili izrazi: visoka moda, RTW, modni trendovi, najbolji dizajneri i street style.

Nakon analize je utvrđeno da se Njujork češće povezivao s tim rečima nego Pariz i London. Treba napomenuti ipak da je Njujork pobedio Pariz za svega 0,5 posto više bodova. (Što ne sumnjamo da će Parižani spomenutii), ali i da vest nije mogla u boljem trenutku da se objavi s obzirom da počinje NYFW!

Top 10 najfashion gradova na svetu:

1. Njujork 

2. Pariz 

3. London 

4. Los Anđeles 

5. Barselona 

6. Rim 

7. Berlin 

8. Sidnej 

9. Antverpen

10. Šangaj