One su eklektične, casual i uvek u trendu, s malo truda. Njihov šarm inspiriše, očarava i kopira se širom sveta. Francuskinje ne kopiraju samo nepoznate devojke, već i slavne ikone stila, poput Victorie Beckham koja uvek izgleda super chic.

Pa u čemu je tajna? Chloe Johnston, šoping ekspert u Parizu, pokušala je uz pomoć četiri saveta da nam približi jednu French devojku.

Nosite odeću, ne dozvolite da odeća nosi vas!

Francuskinje gde god da se pojave izazovu pažnju jer imaju look koji govori “nisam se puno trudila“, ali i “znam, izgledam super chic“. Na tome su devojke magistrirale tako što su iskombinovale chic, konzervativan i provokativan stil. A tajna ovog looka nije nepoznata: Pariskinje uvek hodaju sa stavom i znanjem da su one te koje čine da odeća (koju možete i vi da kupite i ponesete) na njima izgleda tako zbog njih sami. Vi ste ta odeća, a odeća je samo detalj, aksesoar kojim ćete upotpuniti SEBE.

Držite se jednostavnog

Parižanke ako niste primetili nikada na sebi nemaju više od tri jarke boje, i drže se kompatabilnih boja, a print i materijal kombinuju krajnje suptilno. Victoria Beckhma je u tome prava Parižanka, njen look je uvek suptilno sofisticiran i jednostavan.  

Imajte ovih 5 ključnih komada u garderoberu (ok, ipak 6)

Zapitajte se kojih pet kreacija svaka Francuskinja ima u svom ormaru? Blejzer, jedan par salonki s visokom štiklom, crni, uzan jeans, oversize džemper od kašmira i veliku maramu, i naravno LBD, malu crnu haljinu.

Kupujte „večne“ komade

Nikako da skoknete do Pariza? Pa ko kaže da morate da šopingujete u Francuskoj, da biste imali njihov look? I ovde u Beogradu možete da pronađete neke kul vintage prodavnice (Ul. Kr. Petra, Choomich, Ul. Višnjičeva..). Bitno je šta kupujete, a ne gde. Kupujte komade koje možete da uparite više puta, na primer, umesto da kupite šorts, izaberite pre neki stylish pulover koji ćete sigurno više nositi, ili umesto suknje, kupite neku haljinu sa printom koju možete i tokom dana ali i uveče da nosite. Ulaganje u jeans, haljine, košulje, u ono što je stalno u trendu, je pametno  ulaganje. 

Za ultimate pariski šik, možete da se obratite i modnim blogerkama s francuskom adresom kao što su retro, romantic MissPandora, luckasta CherryBlossomGirl, casual Adeline i elegantna s dozom rocka Betty, ali i damama koje nas već godinama inspirišu kao što su Charlotte Gainsbourg, Vanessa Paradis i Marion Cotillard.