Debitantska revija Nicolasa Ghesquierea za Louis Vuitton na Paris Fashion Weeku je bila trijumf seksepilne ženstvenosti i jedna od najboljih jesenjih kolekcija koje smo videli.

Ženstvenost i provokativnost. Novi LV look je izrazito nosiv i seksi u vidu chic pantalona visokog struka u sjajnoj koži uparenih sa nežnom, svilenkastom bluzom u krem boji.  

Kratke tvid i kožne suknje A kroja (jednobojne i s apstraktnim printom) su bile posebno efektne u kombinaciji sa puloverima sa rajsfešlusom i kožnim kaiševima. Rolke su takođe bile jedan od ključnih modela u kolekciji, ali i kaputi u pesak boji koji su nalik lepršavoj haljini lagano padali niz telo.

Print nalik mozaiku koji je Nicolas aplicirao na kapute, bluze, suknje i pulovere je poslužio kao kontrast sjajnoj koži i klasičnom kroju.

Paleta je bila u bojama jeseni, od zagasito zelene preko cigla narandžaste do sivkastoplave i pesak boje, s povremenim blokovima sjajnih, metaliziranih nijansi pomenutih.

Naravno, ne smemo da zaboravimo i aksesoare koji su jednako bitni u LV carstvu i koje nijedan dizajner ne sme da „odradi“.  Dok je Jacobsova era u sferi detalja naginjala sve više ka stilu Kate Spade, Ghesquiere je odlučio da se malo vrati u LV prošlost pa smo videli torbe u kombinaciji tvida i kože, dok smo se posebnio zaljubili u poluduboke lakovane čizmice sa dijagonalnim antilop kaiševima.  

Revija je održana u legendarnom Luvru pred zvanicama kao što su Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg i Carine Rotfeld koje su konstatovale uz aplauz za oduševljenog kreatora da se kuća okreće svežijem, urbanijem looku.

Bila je ovo revija klasičnog LV kroja koji je osvežen sa zanimljivim kožnim detaljima i znatno vitkijom siluetom nego što je prethodnik, Jacobs praktikovao da nam šalje na pistu.