Dobrodošli na cvetnu livadu, svet u kojem su pupoljci ljiljana i pink orhideje prekrili tkanine, modnu pistu, kompletnu scenografiju! Raf Simons je nastavio tamo gde je zastao na prošloj kolekciji – u transu suprotnosti!

U kolekciji za proleće/leto 2014 bilo je mesta i za lakiranu kožu, plisirane haljine, crne sakoe koji su na leđima imali falte na kojima je apliciran bio cvetni print u intenzivnoj pink i narandžastoj boji, složene kreacije pune veza sa šljokicama, baloneri koji su nas podsetili na klasične sportske jakne i torbe od pitonove kože..., jednom rečju Trans!

Opet pored tolikog miksa skladnog i različitog, videli smo i neke vrlo vrlo elegantne kreacije poput košulja-haljina, prugastih haljina bez rukava od tafta i providnih asimetričnih suknji koje je Raf iskombinovao sa XXL sakoom od sirove svile u metalik, ledeno plavoj boji.

Reviju je zatvorio defile koktel haljina u crnom i srebrnom brokatu izvezenih Rafovim cvetnim sloganima poput "Alice Garden" ili "Primrose path", pa smo na momenat pomislili da su modeli članovi nekog tajnog društva "Simons Woman"?   

Crveni listovi loze na kabalt plavoj svili, morska trava u ljubičastoj i oker zelenoj kao efektna ogrlica i egzotično cveće na providnom organdinu...