Women's Weekend, konferencija koja okuplja, povezuje i osnažuje žene, kao i muškarce koji utiču na promene, ponovo će okupiti istaknuta imena sa regionalne i svetske scene iz oblasti biznisa, medija, životnog stila, IT-a, zdravlja i lepote. Već u svom prvom izdanju, ova konferencija je nadmašila očekivanja i do kraja ispunila sve sale sadržajnim predavanjima i panelima na kojima je oko hiljadu posetilaca bilo inspirisano izlaganjima i govorima brojnih univerzitetskih profesora, predsednika i članova odbora istaknutih regionalnih i svetskih kompanija, uspešnih preduzetnka i kreatora. Zato se ovogodišnji Women's Weekend sa nestrpljenjem iščekuje i održaće se od 7. do 10. marta u Muzeju savremene umetnosti i Umetničkom kvartu u Rijeci.

Program će govoriti o čitavom nizu atraktivnih i aktuelnih tema kao što su: žene u biznisu, budućnost biznisa, aktivizam, ali i izazovi generacije Z i uspešno usklađivanje svih ženskih uloga. Inspirativni panelisti koji najavljuju ovu važnu regionalnu konferenciju dolaze iz potpuno različitih oblasti u kojima postižu izuzetne rezultate.

Tako u Rijeku stiže američka spisateljica dr Ket Bohanon, koja je proučavala evoluciju narativa i spoznaje na Univerzitetu Kolumbija, magistrirala poeziju i novinarstvo, a njena knjiga "EVA: Kako je žensko telo upravljalo 200 miliona godina ljudskog života evolucija“ je postao apsolutni bestseler. U Rijeku stiže i Liza Karmen Vang, jedna od 30 osoba na Forbsovoj listi najuticajnijih ljudi mlađih od 30 godina, slovenačka aktivistkinja, sociološkinja i šefica Instituta 8. mart Nika Kovač, kao i Lana Đurkin-Konig, koja će predstaviti svoj profesionalni put tokom 20 godina rada u svetskim kompanijama na rukovodećim pozicijama zaduženim za bezbednost i glumica Milena Radulović. Na Women's Weekend-u govoriće i glavna i odgovorna urednica ELLE magazina, Teodora Bogdanović. Ovo su samo neka od istaknutih imena koja će doprineti jačanju uloge žena u društvu na drugom Women's Weekend-u.

Lana Djurkin-Koning photo (1) (1).png
PR WOMENS WEEKEND 

Čini se da je postojala velika potreba za ovakvim događajem, jer je već odziv na prvoj konferenciji potvrdio značaj Women's Weekend-a. Ravnopravnost i osnaživanje žena je naš fokus, zato smo srećni što imamo neke od najzanimljivijih autorki, liderki i preduzetnica u regionu, ali i u svetu“, rekla je Nevena Rendeli Vejzović, pokretač i direktorka Women's Weekenda.

Novina ovogodišnjeg Women's Weekenda je uključivanje Predstavništva Evropske komisije u Hrvatskoj, što će dodatno osnažiti konferenciju. Na podsticaj Evropske komisije i u saradnji sa Centrom Europe Direct i Univerzitetom u Rijeci, prvog dana konferencije, 7. marta, održaće se diskusija o tome kako i zašto ravnopravnost tek treba pravno regulisati, i to na evropskom nivou, kao i zašto je to dobro za žene, muškarce i biznis u praksi. Za ovaj deo programa ulaz će biti besplatan za sve posetioce.

Lada Tedeschi_WW 2023 (1).jpg
PR WOMENS WEEKEND 


U nedelji Dana žena ne propustite da budete deo trodnevnih inspirativnih i edukativnih tribina i predavanja, kao i odlične zabave na drugom Women's Weekend-u, jer će Rijeka i ove godine biti centralno mesto za razmenu iskustava i znanja, razgovarajući o aktuelnim temama i doprinoseći osnaživanju i ravnopravnosti. Osigurajte svoje ulaznice na linku, a sve informacije o programu i sadržajima na Women's Weekend-u pratite putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn.

Vidimo se u Rijeci od 7. do 10. marta i zajedno proslavimo Dan žena!