Ovan

Posao

Nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno, jer vaš vladar Mars tokom prvih nekoliko dana ovog ciklusa prelazi preko nezgodnog roja fiksnih zvezda Plejada, što nagoveštava moguće pogrešne korake. Na samom početku drugog polja Sunce i Merkur prave konjunkciju, ali 21. aprila se retrogradni Merkur vraća u znak Ovna ukazujući na potrebu da se neke stvari ponove. Međutim, istog dana, Mars prelazi u Blizance i donosi nove okolnosti, a moguće je i neko veliko iznenađenje. Ukoliko niste sigurni kako bi trebalo da reagujete u vezi sa novom finansijsko-poslovnom situacijom, zatražite savet iskusnijih kolega. Ipak, ne oslanjajte se previše na tuđu pomoć. Neka nepouzdana osoba mogla bi da izigra vaše poverenje. Od sredine meseca uspećete da se izborite za neki novac koji je trebalo odavno da vam bude uplaćen.

Ljubav

Retrogradno kretanje egzaltirane Venere kroz vaše dvanaesto polje u znaku Riba, kao i njen skorašnji okret i povratak u znak Ovna, ukazuju na to da prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većom emotivnom razmenom i bliskošću sa partnerom. U ljubavnom životu trenutno ste "ni na nebu, ni na zemlji", pa nije ni čudo što povremeno imate utisak kao da vam je sve dozvoljeno ili moguće. Prija vam ta naglašena sentimentalnost koju partner unosi u zajednički život. Priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji deluju vrlo izazovno i bude u vama najluđe snove. Želite da ostvarite svoje ljubavne želje ili da prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Možda razmišljate o nekoj osobi iz prošlosti i želite da obnovite kontakt tokom period Merkurove retrogradnosti, ali vas to neće dugo držati. Moguć flert, ali ne i nešto ozbiljnije.

Zdravlje

Mogući problemi sa kašljem ili grlom zbog infekcije koja vas već dugo muči. Potrudite se da kvalitetnom ishranom ojačate imunitet. Budite oprezni u saobraćaju, naročito prilikom noćnih vožnji. Izbegavajte gužve.

Bik

Posao

Ovo bi trebalo da bude zadovoljavajući period na poslovnom planu, ali nemojte da se iznenadite ako povremeno imate "smetnje na vezama" jer je Merkur u Biku tokom celog perioda retrogradan, a od 21. aprila prelazi u Ovna, vaše dvanesto polje. To praktično znači da ćete više biti fokusirani na intrigantne, ali rizične poslovne poteze, koji bi morali da rezultiraju boljim finansijskim stanjem nego inače. Svaka pozitivna promena je dobrodošla, ali budite oprezni, jer efekti ove planete mogu ponekad da dobitak pretvore u gubitak. Ako ste u prethodnom periodu pozajmljivali novac, pravo je vreme da ga vratite ili bar započnete otplatu dugova po svim osnovama. Oni koji su u problemu sa karticama, minusima, čekovima morali bi da tokom ovog perioda smanje potrošački apetit. Oni koji tek počinju neki nov posao trebalo bi da se na vreme naoružaju strpljenjem i da istrajno rade na ostvarenju svojih ciljeva. Krajem aprila, moguća nervoza zbog finansijskih problema, ali vi ste već navikli da sve probleme rešavate u hodu. Izbegavajte rizična ulaganja.

Ljubav

Osećate emotivnu nesigurnost pa zato nije preporučljivo da u ovom periodu donosite neke krupnije odluke. Partner vas uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje i nastavak veze. Međutim, vama nedostaje dobra volja i odlučnost. Odbijate da neko na vas vrši psihološki pritisak i iritira vas partnerovo ponašanje. Postoji možda mogućnost da uđete u tajnu vezu sa novom osobom koja je zauzeta, ali i to može kratko da vas drži, jer ćete imati i druge, mnogo intrigantnije opcije. Aspekti Venere ukazuju na moguću avanturu koju biste po svoj prilici mogli i da preskočite. Ako ste mladi ili slobodni, prihvatite udvaranje i društvo osobe koju ćete tek upoznati. Ako želite da vaša romansa uspe, budite iskreni prema partneru.

Zdravlje

Ovo je vreme za sport, kretanje, vežbe na otvorenom prostoru. Udahnite svež vazduh i ojačajte imunitet. Čuvajte se povreda, upala i infekcija, posebno uroloških organa. Stariji neka kontrolišu pritisak.

Blizanci

Posao

Vladar vašeg znaka Merkur biće retrogradan tokom većeg dela perioda, zbog čega je neophodna povećana opreznost na poslu. Izbegavajte istovremeno angažovanje na više strane jer sigurno nećete uspeti da pružite maksimum, a to bi moglo negativno da se odrazi na vašu reputaciju. Smeta vam kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje, a zapravo ne vidite da vam takvim ponašanjem čine uslugu jer vas sprečavaju da načinite grešku. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona, a završni uspeh na najbolji način potvrđuje vaše intelektualne i praktične sposobnosti. Predstoje vam dobri rezultati u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika. U periodu od 21. aprila, pa do pred kraj maja, Mars prolazi kroz vaš znak i donosi mnoge nepredviđene situacije. Ovo je period kada će vam poslovne ponude stizati sa svih strana. Početkom maja imaćete jasniju predstavu o tome kakve konkretne promene želite i možete da sprovedete. Nema razloga za lažnu skromnost i profesionalnu nesigurnost.

Ljubav

Povratak Venere u znak Ovna donosi konfliktni aspekt opozicije sa Jupiterom, vašim vladarem polja partnerstva. Imate utisak da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost najpovoljnije utiču neke dobro isplanirane ili unapred izrežirane situacije. Ipak, u emotivnom zanosu, uvek činite ono što osećate srcem, a ne glavom. Stalo vam je da unapredite svoj ljubavni ili intimni život, a vaše nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim statusom stimuliše vas da krenete u potragu, što inače ne činite. Nakupilo vam se nezadovoljsto i željni ste da znate na čemu ste u toj vezi. U prethodnom periodu bilo je mogućnosti i da obnovite neke stare kontakte, što vam je pomoglo da shvatite šta u budućnosti želite. Neki će biti u iskušenju da uđu u tajnu vezu ili da pomalo flertuju, želeći da se osete nove strasti.

Zdravlje

Ako se pojave zdravstveni problemi, to će biti od nezdravih navika ili loše dijete. Svaki vid preterivanja u bilo kom pravcu na zdravlje deluje problematično. Čuvajte se respiratornih infekcija. Ojačajte imunitet, vodite računa o preventivi.

Na sledećoj strani pročitajte za Raka, Lava, Devicu, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe...

PageBreak

Rak

Posao

Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite niz korisnih ciljeva ili da prihvatite saradnju sa nekom uticajnom osobom. Sada, nakon povratka Venere u vaše deseto polje, delujete odlučno i preduzimljivo i želite da ubrzanim koracima ostvarite poslovni, društveni ili javni uspeh. Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima. Nakon test situacija, očekuje vas ubrzano napredovanje. Potrudite se da svoju potrebu za scenskim uspehom podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. Ulagaćete veliku energiju u postizanje svih poslovnih izazova. Pred vama je jedan dosta intenzivan period bez obzira na to kakav posao radite. Puno energije, kreativnosti i entuzijazma biće vam potrebno da izađete na kraj sa raznim preprekama tokom ovog meseca. Imaćete utisak da ulažete mnogo, a da vam se malo vraća. Budite oprezniji nego inače.

Ljubav

Sve češće osećate romantičnu notu u svom raspoloženju i imate pojačanu potrebu za ljubavnom harmonijom. Uživajte u lepim stvarima i dozvolite sebi pravi emotivni zanos, jer sve što je lepo može biti inspirativno i čarobno ukoliko to zaista želite. Ako ste u vezi, verovatno ćete biti u nedoumici šta dalje, preispitivaćete vaša i partnerova osećanja. Nije isključeno da napravite i neku ljubomornu scenu, tek da biste proverili koliko ste voljeni. Na vama je da pokrenete inicijativu i da se nametnete u društvu partera ili osobe koja vam se dopada. Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam brojni susreti ili neobične ljubavne avanture u kojima ćete beskrajno uživati. Budite otvoreni za sve zanimljive pozive koji stižu sa različitih strana. Ako imate stalnog partnera, prijaće vam novi događaji koji donose ljubavnu harmoniju i mame osmeh zadovoljstva na licu voljene osobe.

Zdravlje

Sunce vam daje dozu vitalnosti, čuva vas i pozitivno utiče na vašu kondiciju, ali pošto imate tendenciju da se iscrpljujete, doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. Ako ste pod stresom, slušajte muziku za opuštanje.

Lav

Posao

Naglašeno polje karijere donosi dinamiku na koju niste navikli. Vaš poslovni život u ovom periodu obeležiće iznenadni usponi, ali i prolazna stagnacija, što dodatno iscrpljuje vašu snagu i kreativnu energiju. Budući da ste vi osoba koja i te kako vodi računa o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom koja ograničava vašu potrebu za širom afirmacijom. Greške koje su obeležile prethodni period ili sitni propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisna rešenja, srećom ne mogu značajno da umanje vaš profesionalni ugled. Umesto da ponekad saslušate savete iskusnih kolega, vi radije impulsivno donosite važne odluke, što bi moglo loše da se odrazi na vaše napredovanje. Ne preterujte sa troškovima. Krajem perioda očekujte dodatne povišice, kao i adekvatnu nagradu za vaše ukupno zalaganje.

Ljubav

Dobro ste raspoloženi i stalo vam je da prevaziđete kriznu situaciju kroz koju prolazite. Nalazite se pred novom odlukom, koju želite da saopštite svom partneru. Ponekad nije lako ostvariti razvnotežu između glasa razuma i svojih osećanja. Partner izražava svoje negodovanje i pokušava da vas uveri u drugačiji način razmišljanja. Podrška bliskih prijatelja pozitivno deluje na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme. Izvesno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne na dobro rešenje. Ako ste mladi ili slobodni, očekujte brojna nova poznanstva i kontakte koji će na vas delovati stimulativno. Sledite svoje srce, ne slušajte prijatelje. Ukoliko ste u vezi, moguće nesuglasice koje mogu da dovedu do privremenog raskida. Moguća ljubav na kraćem putovanju.

Zdravlje

Povedite više računa o zdravlju, imunitet vam je vrlo slab. Moguće su upale i infekcije. Budite vrlo, vrlo oprezni u saobraćaju jer je to najosetljivije područje. Čuvajte se povreda, ali i prehlade i virusnih infekcija. 

Devica

Posao

Zahvaljujući retrogradnom kretanju vašeg vladara, Merkura, često se nalazite u centru glavnih poslovnih dešavanja, ali sve se završava na tome. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. Snagom volje i ličnom inicijativom uspećete da se nametnete u nekim značajnim situacijama. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolaze vaša preduzimljivost i organizatorske sposobnosti. U periodu do 3. maja kada Merkur kreće direktno neophodno je da ispunite svoje redovne obaveze ili da izmirite zaostala finansijska potraživanja. Neki raniji dogovori o saradnji ostaće samo prazne priče, tokom celog perioda Merkurove retrogradnosti. Kontakti sa osobama na važnim funkcijama mogu vam doneti nove kontakte i proširenje saradnje. Vodite računa o važnoj dokumentaciji. Krajem perioda obratite pažnju na svoj poslovni stil ili način izražavanja.

Ljubav

Prve dane perioda, dok je Venera u vašem sedmom polju, bićete na sedmom nebu i uživati u pažnji voljene osobe. Stalo vam je da iskristališete svoja osećanja i da odredite svoja emotivna očekivanja. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite svoje misli, emocije ili inspiraciju. Znaci partnerove pažnje i nežnosti jačaju vašu vezu i unose osećanje istinske bliskosti u vaš zajednički život. Ukoliko ste mladi ili slobodni, imate sjajnu priliku da ostvarite brojne emotivne kontakte ili novu ljubavnu romansu u skladu sa svojom vizijom. Privlačićete pažnju u vašem okruženju i uživati u komplimentima, gde god da se budete kretali. Već duže vreme želite da se zaljubite i ostvarite vezu o kakvoj odavno maštate. Iskoristite maksimalno ovaj period za druženje i nove kontakte. U periodu od 3. maja moguća nova romansa. Prepustite se osećanjima i uživajte.

Zdravlje

Tenzija i napetost vaši su tajni neprijatelji. Obratite pažnju na svoje telo, koliko ste opušteni, kako sedite, gde spavate i koliko spavate. Vodite zdrav život, ne preterujte sa jelom i pićem. Obratite pažnju na stomačne tegobe.

Na sledećoj strani pročitajte za Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe...

PageBreak

Vaga

Posao

Vladar vašeg znaka Venera krenula je direktno u Ribama, u znaku svoje egzaltacije, a vama se čini da možete da pomerate planine. Vaše ambicije rastu, iako u određenim situacijama delujete nesigurno. Stalo vam je da ostvarite korisne ciljeve i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice. Potrudite se da budete dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama, proveravajte sve važne kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju. Morate biti istrajni u donošenju važnih poslovnih odluka. Ovo je povoljan period za napredovanje i verovatno ćete imati nove poslovne ponude. Ukoliko vam je posao povezan sa putovanjima, češće ćete biti na putu. Pažljivo razmislite o novim ponudama, ne donosite odluke na prečac. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve. 

Ljubav

Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite harmoniju na ljubavnom planu i da ispunite sve svoje emotivne želje. Osećate potrebu da neke događaje proslavite u krugu porodice ili sa voljenom osobom. Imate priliku da čujete pozitivne komentare o svom izgledu ili ponašanju, godi vam nečija emotivna naklonost i pažnja. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da vam je stalo do izgradite harmoničan odnos, uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Kada Venera pređe u znak Ovna, biće u dobrom aspektu sa Marsom iz Blizanaca, pa će i sva emotivna događanja biti uzbudljivija. Ukoliko ste mladi ili slobodni, priželjkujete novu ljubavnu romansu. Budite društveniji, proširite krug prijatelja. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja.

Zdravlje

Previše radite, neophodan vam je odmor. Čuvajte se povreda, ne precenjujte svoju snagu, obratite pažnju na stomačne tegobe. Mogući problemi sa organima za varenje. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati ne smeju da utiču na vas.

Škorpija

Posao

Prelazak Marsa, vašeg vladara, iz Bika u Blizance unosi dodatnu napetost na poslovnom planu, zbog čega je neophodno da se pridržavate već ustaljenih profesionalnih normi. Želite da unapredite svoj poslovni položaj i težite ka novom ličnom usavršavanju, ali poslovno-finansijske prilike u velikoj meri zavise od situacije koju diktiraju vaši saradnici ili pretpostavljeni. Skloni ste da precenite svoje mogućnosti, pa na kraju završite sa osećanjem preopterećenosti. Ukoliko ste nameravali da menjate posao, imaćete priliku za to krajem aprila, ali ipak budite oprezni. Oni koji su bez posla, biće u prilici da nađu angažman na određeno vreme. Ne odlažite obaveze jer to može da ostavi loš utisak. Vaša sposobnost dobrog zapažanja, kao i veština brzog prilagođavanja u novim uslovima biće dobro nagrađene. Od 1. maja očekuju vas uspešni rezultati i sjajna mogućnost za dalje profesionalno usavršavanje. Finansijska situacija se stabilizuje.

Ljubav

Venerin okret u znaku Riba doneće vam brojne prilike za nove ili neobične ljubavne kontakte. Ipak, vaše emotivno interesovanje za određenu osobu neće biti trajnog karaktera. Ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje i ponašanje. Nema potrebe da izbegavate emotivnu vezu ili odgovornost. Bićete raspoloženi da se više družite i zabavljate sa prijateljima i novim poznanicima. Upravo u takvom okruženju možete i da upoznate neku novu osobu koja će vas ostaviti bez daha. Ako ste u vezi ili braku opet ćete preispitivati vaš odnos. Obostrano nezadovoljstvo moglo bi da se završi ozbiljnim sukobom. Ne trudite se da postignete nikakav kompromis sada, već sačekajte povoljniji moment ukoliko želite da se pomirite. Skloni ste ljubomori i preuveličavanju problema. Uključite razum.

Zdravlje

Bolje se osećate nego u prethodnom periodu, ali sada ćete biti pod većim psihičkim opterećenjem. Naročito je komplikovana poslednja dekada meseca kada stres može biti dosta intenzivan. Bilo bi dobro da u tom periodu manje radite i da se više odmarate.

Strelac

Posao

Stalo vam je da napredujete na poslu, maštate o bolje plaćenom radnom mestu, ali, planetarni aspekti vam trenutno ne idu na ruku. Trenutnu profesionalnu dinamiku i vaše naglašene ambicije dodatno komplikuju novi problemi u odnosu sa kolegama, kao i retrogradno kretanje Jupitera. Tranzit Marsa kroz Blizance samo pojačava pritisak saradnika koji, čini se, ni sami ne znaju šta im zapravo smeta. U takvim okolnostima, ne preostaje vam ništa drugo nego da se potrudite da unapredite svoju poziciju i popularnost u poslovnom okruženju. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima, niti da ulazite u rivalske odnose. U periodu od 3. maja, kada se Merkur vrati u direktan hod, očekuje vas niz korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu u poslu kojim se bavite. Finansijska situacija se polako popravlja. Povoljno vreme za naplatu dugovanja.

Ljubav

Strpite se dok Venera boravi u znaku Ovna i pravi opoziciju sa vašim vladarem Jupiterom i odložite važne odluke za kasnije. Partner vam daje do znanja da očekuje zajednički dogovor, ali onako kako njemu odgovara. Pokušavate da rešite svoje unutrašnje dileme i sumnje, ali time samo pojačavate vašu emotivnu nesigurnost ili sputanost. Čini vam se da voljena osoba nema dovoljno razumevanja za vaše potrebe, a česti konflikti dodatno opterećuju vaš odnos i negativno utiču na vaše raspoloženje. Tokom ovog perioda bićete skloni češćim izlivima ljutnje. Nedostatak optimizma pokušavate da nadoknadite prepuštajući se površnim uživanjima. Moguće je i da ćete upoznati jednu atraktivnu osobu, koja će ispuniti vaše osnovne kriterijume i očekivanja. Ukoliko ste u nekoj tajnoj vezi, spremite se da svoju ljubav konačno obelodanite.

Zdravlje

Vaš mozak radi velikom brzinom stvarajući mentalni haos sa kojim ne umete da se izborite. Napetost i nervoza vaši su stalni pratioci. Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kičmi. Proverite stanje bubrega.

Na sledećoj strani pročitajte za Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe...

PageBreak

Jarac

Posao

Osećate priliv kreativne energije i stalo vam je da po svaku cenu poboljšate svoj poslovni status. U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite svoje dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde, ali bolje da na tako nešto i ne pomišljate, jer će vas retrogradni Merkur sigurno uvaliti u probleme. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite, pre nego što se odlučite za konkretne odgovore ili za definiciju prioriteta. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, važno je da se unapred pripremite za različite poslovne promene. Posle 3. maja, kada Merkur krene direktnim hodom, možete očekivati uspeh i određene povlastice. Sredinom maja poželećete da nešto promenite u svojoj karijeri, ali u tome ćete uspeti tek krajem meseca. Ne potcenjujete svoje mogućnosti. I dalje je aktuelna saradnja sa strancima.

Ljubav

Imate utisak da vam partner ne poklanja dovoljno ljubavi i pažnje. Ipak, stalo vam je da "skockate" svoj ljubavni život u skoro idealnu sliku kako bi taj osećaj prevazišli. Novi emotivni događaji unose lagani nemir u vaše raspoloženje. Uporno pokušavate da ostvarite ravnotežu između svojih misli i osećanja, ali to je nemoguće bez prisustva voljene osobe. Jasno vam je da mala zadovoljstva predstavljaju put ka velikoj sreći, ali samo kada su misli i osećanja u skladu. Potrebno je da iskreno razgovarate sa svojim partnerom ili da otvoreno preispitate zajedničke ciljeve. Postoji mogućnost da ponovo uspostavite kontakt sa nekom osobom koja iz prošlosti. Oni koji su u dužoj vezi, mogli bi da se suoče sa ozbiljnom krizom, a moguće je i privremeno razdvajanje. Ako ste u braku, uživajte u zajedničkim trenucima.

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom kao i tendencija ka dobijanju na težini. Izbegavajte masnu hranu i slatkiše, ako želite da sačuvate dobro zdravlje. Vreme je za redovnu kontrolu.

Vodolija

Posao

Krajem aprila, naglašeni su susreti i kontakti sa inostranstvom, kao i obnavljanje poslovnih kontakata iz prethodnog perioda. Pratiće vas sreća, ali pokažite da imate dobru volju i istrajnost za kreiranje dugoročnijeg uspeha. U skladu sa novom orijentacijom planirate nove poslovne poteze i delujete vrlo podsticajno na svoju okolinu. Pojačano samopouzdanje i pozitivan trend koji pratite, donosi sjajnu priliku za ubrzanim poslovnim napredovanjem i za novom afirmacijom. Nakon velikog zalaganja uslediće adekvatna nagrada ili priznanje od strane vaših saradnika. Sa ponosom i bez lažne skromnosti obeležite svoj profesionalni uspeh. U periodu od 5. maja, očekuje vas dodatni priliv kreativne energije, kao i dobre mogućnosti za poboljšanje uslova rada. Ukoliko imate privatnu firmu, moguće su inspekcijske kontrole, pa budite oprezni kada je ispravnost papira u pitanju. 

Ljubav

Zračite pozitivnom energijom i trudite se da na udovoljite partneru u svakom pogledu. Ponekad u emotivnom zanosu, imate utisak da je sve moguće i lako ostvarivo, ali, u vašem ljubavnom životu neprekidno se smenjuju topli i hladni talasi. Potrebna vam je osoba koja nije preterano posesivna i koja će razumeti vaše trenutne poslovne obaveze. Nova poznanstva moguća su na radnom mestu, kao i preko prijatelja. Voleli biste da vaš budući partner bude odlučniji i da jasno zna šta hoće. Ukoliko takvog imate u blizini, prihvatite njegovu naklonost i iskoristite priliku za bolje upoznavanje. U periodu od 3. maja, očekuju vas ljubavni "noviteti". Odgovorite na izazove u skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom. Nema razloga da sumnjate u svoju sreću.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Pod hitno pronađite neku aktivnost koja će vam oplemenjivati slobodno vreme. Proverite krvnu sliku. Odvojite deo vremena za opuštanje.

Ribe

Posao

Tražite efikasniji način delovanja sa namerom da unapredite svoju poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora zbog brojnih rerogradnih planeta. Neophodno je da uskladite svoje profesionalne želje i mogućnosti. Delujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa poznatim standaradima koji vladaju u vašoj okolini. Saradnici vam zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda ili da se suviše rukovodite ličnim procenama, ne uvažavajući tuđe mišljenje. U periodu od 1. maja, potrudite se da rešite neka imovinska, pravna ili statusna pitanja. Ako se bavite privatnim poslom, uložite deo novca u sređivanje radnih prostorija i u poboljšanje uslova rada, jer vam je to neophodno. Vodite računa o novčanim transakcijama , ne zalećite se u nsigurne investicije. Mogući finansijski problemi.

Ljubav

Spremni ste za novu ljubavnu romansu. Novi događaji unose lagani nemir u vaš porodični ili ljubavni život jer vam je vladar polja emocija, Merkur, retrogradan do 3. maja. Pod uticajem snažnih osećanja često menjate odluke. Prepustite se uzavrelim emocijama i uživajte u zajedničkoj sreći. Potrudite se da ugodite partneru, jer, u ljubavnoj perspektivi, dobro se dobrim vraća. Imate utisak da lako osvajate različite osobe koje pobuđuju vašu emotivnu pažnju. Iako niste previše komunikativni, moguće je da neko novo lice privuče vašu pažnju i uzburka vaše strasti. Ta osoba će se verovatno razlikovati od ostalih po nečemu upečatljivom. Oni koji su u vezi ili braku moraće da se suoče sa nekom ljubavnom dilemom. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima. Slobodno pomerite neke dosadašnje granice i uspostavite nove kriterijume u ljubavnom životu.

Zdravlje

Muče vas razni zdravstveni problemi, pa bi bilo dobro da konačno uradite sve neophodne preglede i analize. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.

Izvor: Novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/