Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaganje Ovna u ljubavi sa drugim horoskopskim znacima

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ovan i Ovan

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopostvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Previše sličnosti u slučaju dva Ovna može imati mračnu stranu gde ista interesovanja vode ka rivalstvu. Niko nije uporniji pri osvajanju trofeja od Ovna pa dva takva mogu onog pored sebe videti kao pretnju i prepreku umesto kao saputnika. Kombinacija dva Ovna daje ljubav i mržnju.

Ovan i Bik

Rogati znaci su sa razlogom viđeni kao tvrdoglavi a kombinacija Ovna i Bika nam daje četiri roga ukrštena. Teško je pronaći bar jednu sličnost ovim znacima - Ovan je vatreni, pa sve što poželi za tim kreće lično i odmah, dok Bik kao zemljani znak svoje prilike čeka strpljivo i na ostvarenju istih radi dugo. Ovnom vlada Mars koji je oštar, a Bikom Venera koja je meka. Ritam života ovim znacima je sasvim različit, a oba dobro poznaju vrednosti sopstvenog ritma  pa ga štite prilikom čega usleđuje tvrdoglavost i sudar rogova.

Ovan i Blizanci

Kombinacija ova dva znaka može dati čudnovat odnos, iako vam na prvi pogled situacija ne izgleda sasvim blistavo. Ovan je vatreni znak, a vatra je simbol života pa Ovan svoj plamen održava fizičkim pokretom i delima. Blizanci su vazdušni znak uma koji svoj život ispunjuju mišljenjem i deljenjem mišljenja sa drugima. Ono što je zajedničko Ovnu i Blizancima jeste brzina. Ovan svojom brzinom u delanju oslobađa napetost tela a Blizanac brzniom razmišljanja oslobadja napetost uma pa blaga zamena mesta u ovom odnosu donosi rasterećenje.

Ovan i Rak

Ovan svet prepoznaje očima i tako vidi samo iz jednog ugla - sopstvenog, dok Rak kao Mesečev znak svet percipira tako što sluša signale svojih, ali i tuđih osećanja i reakcija. U tome je najveća razlika među Ovnom i Rakom, pa je i njihov odnos teško održiv. Rak u ovom odnosu svoja nezadovoljstva krije u strahu od burne reakcije Ovna.

Ovan i Lav

Ova dva znaka zajedno mogu biti ili ‘dream team’ ili potpuna propast. Veoma su slični jedno drugom jer oba pripadaju vatrenom elementu što čini njihove doživljaje sebe i sveta, motive i načine reagovanja skoro istim, mada ta sličnost može biti mač sa dve oštrice. Situacija je nalik onoj kada se dva Ovna spoje gde ih sličnost može dovesti do rivalstva, samo što je u ovom slučaju Lavu isuviše važno da odnese pobedu. Pred Lavom onda čak i Ovan posustaje, ali to nije tip odnosa koji Ovan želi jer se i sam na ulogu glavnog navikao. Lavu i Ovnu su neki dani sjajni, a neki ispunjeni svađom.

Ovan i Devica

Kada bi Ovan razumeo ritam Device, a Devica ritam Ovna, odnos bi mogao biti od koristi za oba znaka. Dok Ovan stvari obavlja brzo, a način funkcionisanja Device vidi kao gubljenje vremena, Devica Ovna vidi kao brzopletog, a svoje radnje obavlja strategično. Ova dva znaka mogla bi mnogo toga naučiti jedno od drugog kada bi prešla preko očiglednih različitosti.

Ovan i Vaga

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Opozitnost je razlika, ali i nadopunjavanje, pa Ovan može podsetiti Vagu na važnost individualnosti kao i preduzimljivosti u delovanju u vidu ratobornosti, dok Vaga Ovna podseća na lepotu zajedništva, mira i diplomatičnosti kao odlika koje Ovnu često zafale.

Ovan i Škorpija

Mars je vladar Ovna a suvladar Škorpije pa ova dva znaka imaju mnogo toga zajedničkog u svojoj prirodi. Mars je arhetip muškarca ratnika i vođe tako opisujući sirovu energiju i moć, oštrinu pa čak i surovost koju Marsovi znaci nose. Razlika medju Ovnom i Škorpijom je u obliku vodjstva koje imaju-Ovan predvodi četu, bodri je i maše zastavom na njenom čelu dok je Škorpija kralj mafije, vladar iz senke u simbolici svog vladara Plutona-Boga podzemlja i tame. U odnosu Ovna i Škorpije borba za vlast nikada ne prestaje.

Ovan i Strelac

Vatreni znaci su predstavljeni plamenom koji ima simboliku sopstva što razjašnjava samoljublje Ovna, Lava i Strelca kao i rivalstvo koje može biti prisutno u odnosu kombinacije nekih od ova tri znaka. Ipak, za kombinaciju Strelca i Ovna rivalstvo dolazi samo sa jedne strane. Ova dva znaka zajedno mogu avanturisati, a Strelac u Ovnu neće videti rivala sve dok traje zabava, dok Ovan rivala u Strelcu može videti od početka, ovu svoju misao skrivajući. Odnos se može završiti onda kada i zabava prestane gde i Strelac i Ovan nastavljaju dalje sami.

Ovan i Jarac

Ovan i Jarac su znaci poznati po ambicioznosti, pa zajedno jedno drugom mogu biti ili najveća podrška ili zakleti neprijatelj. Rivalstvo koje Ovan ima sa vaternim znacima nije ništa naspram onog koje može imati sa Jarcem. Ovo je rivalstvo u obliku sudara užarenih rogova sa ledenim. Ovan želi da vlada, ali Jarac ne podnosi šefovanje drugih nad njim. Ovan može naučiti Jarca da bude sigurniji u sebe i da ne čeka dobre prilike da napravi potez, dok Jarac može naučiti Ovna da bude taktičan i strpljiv.

Ovan i Vodolija

Marsovski živahan Ovan i uranovski neuhvatljiva Vodolija funkcionišu dobro zajedno. Njihova sličnost je to što žive život dinamično uz konstantnu potrebu za promenom i kretanjem ka napred, kao i individualnost koju svako od njih zahteva. Opasnost za odnos ova dva znaka je upravo njihova individualnost jer bi i jedan i drugi lako okrenuli leđa.

Ovan i Ribe

Ova dva znaka su sasvim različiti svetovi jer je Ovan vatreni i kardinalan, pa tako čvrst u stavovima za razliku od Riba koje su vodeni i promenljiv znak i time fluidne i prilagodljive okolini. Navedena različitost je u ovom slučaju plus, a ne minus. Ribe svoju energiju skoro potiskuju ne bi li se stopile sa energijom Ovna što znači plus za odnos ova dva znaka, ali minus za Ribe koje žrtvuju sebe radi održanja tog odnosa. U ovom odnosu Ovan kosi, dok Ribe vodu nose, i jedino tako veza opstaje.

Piše:@sunceistoka

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity