Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaganje Blizanaca u ljubavi sa drugim horoskopskim znacima

  Izvor: Foto: Shutterstock

Blizanci i Ovan

Kombinacija ova dva znaka može dati čudnovat odnos, iako vam na prvi pogled situacija ne izgleda sasvim blistavo. Ovan je vatreni znak, a vatra je simbol života, pa Ovan svoj plamen održava fizičkim pokretom i delima. Blizanci su vazdušni znak uma koji svoj život ispunjuju mišljenjem i deljenjem mišljenja sa drugima. Ono što je zajedničko Ovnu i Blizancima jeste brzina. Ovan svojom brzinom u delanju oslobađa napetost tela, a Blizanac brzniom razmišljanja oslobađa napetost uma, pa blaga zamena mesta u ovom odnosu donosi rasterećenje.

Blizanci i Bik

Blizanci mogu Bikove doživljavati kao suviše spore i dosadne, dok Bikovi Blizance vide u obliku telefona koji neprestano zvoni iritirajućim zvonom. Kada bi postojao određeni standard ili zlatna sredina izmedju zvrka i suviše mirnog, to bi bio znak između Bika i Blizanaca, ali nažalost takav znak ne postoji. Zato su ova dva znaka dva kraja jednog kanapa i imaju različitosti koje su veoma primetne, tako da jedni drugima ne daju priliku da se bolje upoznaju. Bik i Blizanci zajedno mogu pronaći zlatnu sredinu.

Blizanci i Blizanci

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopostvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Kombinacija dvoje Blizanaca je obasuta mnoštvom razgovora o dubokim i šaljivim temama, i kao takav, ovaj odnos je bajkovit. Međutim, ukoliko bar jedno ili čak oboje Blizanaca imaju snažna lična uverenja koja se razlikuju, dolazi do verbalnog rata u kom pobedu ne odnosi niko, jer i jedno i drugo imaju jednako britak um i jezik.

Blizanci i Rak

Blizanačka detinja duša se može osetiti sigurno u zagrljaju Rakove otvorene i tople duše nalik roditeljskoj. Teško je reći da Raku neko može smetati jer Rak svojom prirodom Meseca ima razumevanja i saosećajnosti za sve, pa će pored sebe lako istrpeti i raspričane Blizance. Ipak, ako je Mesec roditelj, onda je Rak zreo, a ako je Merkur dete, onda Blizanac to nije u meri koliko i Rak. Blizanačka nezrelost je u obliku neodlučnosti i biranja više puteva, dok Rak zasigurno bira samo jedan, i to njihova najveća razlika.

Blizanci i Lav

Ova dva znaka zajedno mogu napraviti haos - oba žive da bi se zabavljali i bili primećeni pa ove snove u paru lako ispunjavaju. Isti motivi koji ih spajaju, lako postaju razlog za rastanak jer Lav u pažnji koju dobija prilikom njihovog ‘nastupa’ uživa isuviše, te će poželeti binu samo za sebe, dok Blizanci neće podnositi ovo Lavovo ponašanje, a još manje njegov pokušaj da Blizance i intelektualno obori.

Blizanci i Devica

I jednim i drugim znakom vlada planeta Merkur koja predstavlja čovekove misli i jezik kojim ih ispoljava, pa su i Blizanci i Devica veoma komunikativni. Razgovor će ih na prvom mestu spojiti, ali posle nekog vremena oboje mogu primetiti da razgovor ne ide u dobrom smeru i da imaju sukob mišljenja, jer ova dva znaka svojim položajem na nebu prave kvadrat - aspekt napete atmosfere. Dok Blizanci u ovoj napetosti mogu uživati i odnos videti kao izazov, Devica takvu atmosferu ne priželjkuje.

Blizanci i Vaga

Dva vazdušna znaka imaju veoma slična interesovanja i poglede na svet, pa se u zajedničkom društvu mogu osećati ‘kao kod kuće’. Različitosti među njima ima toliko malo, skoro da možemo reći da ih nema uopšte, pa upravo ovo može biti jedna od mana. Udobnost ovog odnosa može postati dosadna, a Blizanci se teško zadržavaju na jednom mestu.

Blizanci i Škorpija

Dva đavola na jednom mestu nalaze čovekoliki oblik u Blizancima i Škorpiji. U ovom odnosu niko neće ostati ravnodušan, ali ni dužan ukoliko stvari pođu po zlu, a to se može desiti lako ukoliko Škorpija pokuša da vlada Blizancima koji će pokušati da ućutkaju ili nadgovore Škorpiju.

Blizanci i Strelac

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Blizanci i Strelac su možda dva opozitna znaka koja imaju dosta sličnosti kao što su glad za novim znanjem i iskustvima, samo im je pristup tome drugačiji pa jedno drugo nadopunjuju. Kada bi mogli da ih uporedimo sa nekim, Blizanci i Strelac bi bili poput Timona i Pumbe iz Diznijevog crtaća - istovremeno veoma različiti i slični, ali uvek zajedno u pustolovinama.

Blizanci i Jarac

Na nebu se ova dva znaka nalaze tako da nemaju pogled jedno na drugo - jedan znak nije opozitan drugom već se nalazi znak do opozitnog znaka, pa takav položaj možemo uporediti sa dugačkim trpezarijskim stolom gde Jarac sedi na čelu, a Blizanci na mestu sa strane od čela drugog kraja stola. Tako oni nisu ni jedan preko puta drugog, gde bi bar kontaktom očima mogli da komuniciraju, kada već razgovorom zbog udaljenosti ne mogu. Ovo govori o različitosti koja postoji među njima, gde Blizanac sa jednog kraja stola načinje apstraktne teme i teme društva, dok Jarac sa drugog kraja stola priča o berzi i kursu evra. Da li će ova dva znaka ikada stupiti u kontakt i naći zajednički jezik?

Blizanci i Vodolija

Dva vazdušna znaka imaju veoma slična interesovanja i poglede na svet, pa se u zajedničkom društvu mogu osećati ‘kao kod kuće’. Različitosti među njima ima toliko malo, skoro da možemo reći da ih nema uopšte, pa upravo ovo može biti jedna od mana jer Vodolije ne vole mirne i sigurne stvari. One uživaju kada ima bar malo dinamičnosti i turbulencije u odnosu, ili bar u različitosti koja postoji između nje i partnera.

Blizanci i Ribe

Mašta je izražena i kod Blizanaca i kod Riba, ali je njihov način izražavanja mašte različit. Na prvom mestu njihova maštovitost ih spaja, ali posle izvesnog vremena neadekvvatna komunikacija počinje da ih udaljava. Blizanci svet posmatraju i u mislima procesuju rečima, dok Ribe svet vide u slikama i snimcima bez teksta, pa se Blizanci mogu osećati više angažovano u tom odnosu dok pokušavaju da izvuku bar po koju reč iz Riba.

Piše:@sunceistoka

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity