Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaganje Riba u ljubavi sa drugim horoskopskim znacima

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ribe i Ovan

Ova dva znaka su sasvim različiti svetovi jer je Ovan vatreni i kardinalan, pa tako čvrst u stavovima za razliku od Riba koje su vodeni i promenljiv znak, te samim tim time fluidne i prilagodljive okolini. Navedena različitost je u ovom slučaju plus, a ne minus. Ribe svoju energiju skoro potiskuju ne bi li se stopile sa energijom Ovna, što znači plus za odnos ova dva znaka, ali minus za Ribe koje žrtvuju sebe radi održanja tog odnosa. U ovom odnosu Ovan kosi, dok Ribe vodu nose i jedino tako veza opstaje.

Ribe i Bik

Sanjivim Ribama treba neko ko će razumeti njihov svet mašte u kom žive, a ne neko ko pokušava da ih promeni. Bik je znak koji snenost Ribe ne vidi kao problem već kao dar. Riba ima mogućnost da istraži morski svet, a Bik joj može kopneni pokazati tako što će je nositi sa sobom u akvarijumu, samo što Riba Bika ne može upoznati sa morskim svetom, te jedan deo komunikacije ostaje nerazrešen. Ipak, Ribe su često neshvaćene, ali se Bik može kotirati među prvima koji ih iole razumeju.

Ribe i Blizanci

Mašta je izražena i kod Blizanaca i kod Riba, ali je njihov način izražavanja mašte različit. Na prvom mestu njihova maštovitost ih spaja, ali posle izvesnog vremena neadekvatna komunikacija počinje da ih udaljava. Blizanci svet posmatraju i u mislima procesuju rečima, dok Ribe svet vide u slikama i snimcima bez teksta, pa se Blizanci mogu osećati više angažovano u tom odnosu, dok pokušavaju da izvuku bar po koju reč iz Riba.

Ribe i Rak

Ribe i Rak su znaci vodenog elementa, pa jedan drugom veoma nalikuju - oba svet percipiraju emocijama, a ne razumom i zato lako mogu razumeti jedno drugo. Situacija u ovom odnosu je slična kao kod Škorpije i Raka, jer su Ribe predstavljene okeanom koji je dubok i mračan u svojoj dubini gde Mesečev sjaj ne dopire, a Rak je rečni plićak gde Mesec sija u punom sjaju. Ribe zato u ovom odnosu mogu biti znatno introvertnije naspram Raka koji srce pruža na dlanu.

Ribe i Lav

Na nebu se ova dva znaka nalaze tako da nemaju pogled jedno na drugo - jedan znak nije opozitan drugom već se nalazi znak do opozitnog znaka, pa takav položaj možemo uporediti sa dugačkim trpezarijskim stolom gde Lav sedi na čelu, a Ribe na mestu sa strane od čela drugog kraja stola. Tako oni nisu ni jedan preko puta drugog gde bi bar kontaktom očima mogli komunicirati, kada već razgovorom zbog udaljenosti ne mogu. Ovo govori o različitosti koja postoji među njima gde Lav sa jednog kraja stola priča o sebi, dok Ribe više ćute nego pričaju na drugom kraju stola. Da li će ova dva znaka ikada stupiti u kontakt i naći zajednički jezik? Vatra i voda zajedno nikada nisu izgledali kao dobra ideja, ali ono što im je zajedničko jeste želja i sposobnost da ceo svet hipnotišu i obmanu svojom pojavom.

Ribe i Devica

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog, nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka, netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Ribe uživaju u ležernom životu, a Device su radoholičari, pa ovaj odnos može biti nadopunjujuć, tako da bi Device podstakle Ribe da svoje snove realizuju, a pored Riba bi se odmorile i opustile.

Ribe i Vaga

Ova dva znaka zajedno pretvaraju snove o ljubavi u stvarnost jer su Ribe snovi, a Vaga je ljubav. Čak se i van njihove osnovne simbolike može naslutiti da su upravo oni najveći sanjari koji sanjaju o ljubavi. Vagom vlada Venera koja svoj najbolji položaj nalazi u znaku Riba, tako da ovaj odnos može biti tema za pisanje bajke, ali čuveni kraj “...I živeli su srećno do kraja života...” nije zagarantovan. Sve dok ima Riba ima i idealizacije, a ona nas vodi ka pogrešnom putu.

Ribe i Škorpija

Kada se dva znaka istog elementa upare, dobra atmosfera odnosa je skoro zagarantovana. Riba i Škorpija su znaci vodenog elementa, pa jedan drugom veoma nalikuju - oba svet percipiraju emocijama, a ne razumom, i zato lako mogu razumeti jedno drugo. Škorpija je poznata po svojoj posesivnosti i kontroli, a Ribe po svom povinovanju partnerima, pa ovaj odnos zato može biti kavez ili bolje rečeno tesan akvarijum za Ribe.

Ribe i Strelac

Dok je Strelac u plamenu i pokretom ovaj plamen konstantno rasplamsava, Riba sve vreme provodi u mirnoj vodi mora gde tek poneki talas naiđe i uzburka joj okolinu. Ovo je ključna razlika izmedju ova dva znaka, zbog čega Strelac ne može da podnese ustaljenost i predvidivost Riba, kao i njihovu nezainteresovanost da istraže kopno. Sa druge strane, Ribe ne razumeju izostanak želje kod Strelca da upozna tajne koje kriju dubine okeana i mora. Oba znaka neće moći da prevaziđu ovu stigmu ukoliko ne iskorače iz svoje dobro poznate okoline.

Ribe i Jarac

Kada se dva sanjara susretnu, njihov odnos ne može biti loš, ali je oblik njihovih snova dosta drugačiji. Jarac sanja prizemljenije, dok Riba sanja duboko i apstraktno, pa zajedno mogu jedno drugom dati ono čega im fali, što upravo i jeste značenje aspekta zvanog sekstil, koji ova dva znaka formiraju na nebu. Riba pomaže Jarcu da se oslobodi prilikom maštanja i granice u snovima ukloni, dok Jarac pomaže Ribama da sanja realnije, kao i da ih pretvori u javu.

Ribe i Vodolija

Ova dva znaka su sanjari kao i Jarčevi i Ribe, ali su načinu i obliku maštanja još bliži jer su ovde u pitanju znaci vazdušnog i vodenog elementa, gde nema zemljane realnosti i granica. Kombinacija Vodolije i Riba može dati odnos u kom sem partnerstva nastaju i nova umetnička dela ili izumi. Ukoliko niste toliko kreativni, ovaj odnos vam može dati nove uvide u emocije čoveka (voda) i njegovo funkcionisanje u društvu (vazduh).

Ribe i Ribe

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopostvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Ovoj kombinaciji je veoma teško naći manu ili bar zamisliti potencijalni loš scenario sem onog koji je loš u očima posmatrača, ali ne i u očima dve Ribe. Jedini loš scenario u ovom odnosu nema efekat na sam odnos, ali može imati na pojedinačne živote dvoje Riba - suviše idealizacije odnosa i života koji se tada živi činiće da sa tog mesta ne mrdate i propadate u lenjosti koja proističe iz slepog zadovoljstva trenutnim.

Piše:@sunceistoka

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity