Ovan

Sve dok Mars, planeta koja vlada vašim znakom tranzitira vatrenim Lavom, Ovnovi nemaju razloga za brigu - energija i samopouzdanje za nove pohode im manjkati. Mars tranzitira Lavom pa će oni ovog meseca dobiti još snažniji vetar u leđa. Ukoliko ste čitajući prethodnu rečenicu osetili nervozu i ljubomoru, moguće je da imate strah od uspeha drugih ljudi. Razmislite o svom uobičajenom doživljaju tuđih uspeha kao svojih neuspeha i nazadovanja.

Bik

Vladarka vašeg znaka i boginja lepote Venera ovog jula tranzitira Lavom gde susreće snažnog i izvajanog Marsa što nam svima, a pogotovo Bikovima, daje mogućnost da svoj željeni izgled realizujete fizičkom aktivnošću. Nikada nije kasno za rad na „letnjem telu“ pa čak ni u julu, ali je važno da ne zaboravite ovo -vaša bikovska lepota je lepota za sva vremena, a standardi lepote današnjice koje plasiraju mediji kad-tad izlaze iz mode. Zato, ukoliko želite da imate marsovsko izvajano telo umesto bikovskog oblog - radite na njemu samo ukoliko to zaista želite, a ne pod pritiskom okoline.

Blizanci

Merkurov tranzit Rakom oživljava julsku atmosferu kojoj se radujemo svake godine, a simbolika ovog tranzita srazmerna je sedenju na belim plastičnim baštenskim stolicama, grickanju semenki i razgovorima do jutra kao pojavi koja je postala skoro deo kulture na našem području. Retko iskreni razgovori, smeh i nostalgične priče koje pamtimo sa tih stolica posledica su Merkura u Raku. Naviku da analizirate reči pre nego što ih izgovorite (bar ovog meseca) zamenite sasvim iskrenim i spontanim izlaganjem.

Rak

Merkur, planeta koja opisuje kvalitet naše komunikacije, ovog jula prolazi vašim znakom i svojom simbolikom podseća na sve što jul čini julom - na vrele letnje dane koje provodimo čekajući tople noći koje pamtimo po dugim i iskrenim razgovorima do svitanja. Noć je vreme kada otvaramo dušu jer Mesec kao predstavnik duše i podsvesti postaje izraženiji. Sigurni smo da Rakovima iskrenost pri komunikaciji nije samo misaona imenica, a Merkurov tranzit neće ih naučiti onome što već znaju. Ipak, rakovske misli su samo misli koje su više slikovite i neuhvatljive, dok vam Merkurov tranzit ovim znakom može pomoći da budete veštiji u njihovom oblikovanju, organizovanju i verbalizovanju. Merkur u sebi nosi blizanačku potrebu da sve o čemu misli podeli sa drugima, pa tokom ovog tranzita rakovska iskrenost postaje još iskrenija. Mlad Mesec 10. jula gostovaće u vašem znaku i moguće je da ćete čak nekoliko dana ranije osetiti potrebu da u svoj život unesete neku novinu. Severni Mesečev čvor je u Blizancima, merkurovskom znaku komunikacije pa je za vreme ovog mladog Meseca važno da kažete ono što sebi već dugo ne dozvoljavate, ili da pitate onog ko vama duguje reči i objašnjenja.

 Lav

Čini se kao da vašem znaku baš sve ide od ruke i da za vas nikada nemamo loše vesti, ali ovog jula su zvezde zaista na vašoj strani. Dok tranzitni Mars hoda vašim znakom, bićete u svojoj punoj snazi i nezaustavljivi u svojim pohodima. Vladar Lava je Sunce a 10. jula biće ujedinjeno sa Mesecom tako da Mesec učini mladim, pa je sjajno vreme da počnete sa realizacijom onoga što dugo odlažete.

Devica

Dok su ostali pripadnici ovog znaka tokom jula bezbrižni i u zenu, Device rođene na samom početku znaka (krajem avgusta) zahvaljujući tranzitnom Jupiteru u Ribama shvatiće da bezbrižnost i zen možda nikada nisu u potpunosti poznavali. Devica ima simboliku obaveza i odgovornosti, a Ribe kao njoj opozitan znak nose simboliku opuštenog odnosa prema životu pa čak i nemarnost. Sada vas Jupiter iz Riba izaziva da stvari prepustite slučaju i dozvolite greške i sebi i drugima.

Vaga

Vaša Venera ovog jula boraviće u znaku Lava što za Vage može značiti samo jedno - stavite sebe (Lav i Sunce) ispred i umesto drugih (Vaga i Venera) kao što to obično činite. Kako se Venera tokom svog julskog tranzita Lavom udružuje sa Marsom, vladarem Ovna koji je svojom simbolikom sušta suprotnost Vagi, Mars će pomoći da život sagledate iz nekog drugog ugla: život je više od partnerstava, a najbitnija ljubav koju morate imati jeste ljubav prema sebi.

Škorpija

Nije istina da Škorpije svet vide kao mračno mesto - one ga samo gledaju iz mračne pećine u kojoj borave, mada i taj mrak dobija različite oblike opisane tranzitom Marsa kroz znake zodijaka. Prethodnog meseca Mars je bio u Raku pa su Škorpije ostajale u pećini krijući se od melanholije. Ovog jula Mars tranzitira Lavom zbog čega će Škorpije svoje skrivanje u pećini pravdati begom od vrućine i sunčevih zraka, a istina je drugačija - toliko ste naviknuti na tamu i pesimizam da su vam sreća i vedrina života koje Lav oslikava postali nepojmljivi.

Strelac

Topli jul postaje još topliji onda kada Mars uđe u znak Lava odakle pravi lep aspekt na znake vatrenog elementa među kojima je i Strelac. Kao i Ovnovi, imaćete još više energije i samopouzdanja nego inače, ali kod vas izostaje preispitivanje straha od tuđih uspeha i rivalstva. Strelčevi rođeni krajem novembra pozabaviće se odnosom želja i ostvarivanja istih. Ribe su snovi, a Strelac su dela, pa Jupiter u Ribama pravi kvadrat na vaš znak čineći da se osećate kao da ne možete da postignete sve o čemu sanjate. Da li su neki snovi neuhvatljivi, ili vi zapravo niste svemogući kao što verujete da jeste?

Jarac

Životi Jarčeva svode se na detaljno planiranje buduće verzije sebe i neprestanu analizu stare, žale za onim što su nekada imali dok istovremeno priželjkuju nešto drugo, ali retko kada žive u sadašnjosti u kojoj već imaju mnogo toga. Vladar vašeg znaka, Saturn, u narednih nekoliko meseci kretaće se retrogradno. Ovo je prilika da zahvalite staroj verziji sebe koja vas je dovela do ove koja sada jeste, kao i prilika da dovršite ili čak započnete stvari koje stara verzija vas tada nije bila spremna da učini, ali sadašnja verzija vas jeste.

Vodolija

Jeste li se ikada zapitali zašto mnogi nailaze na poteškoće pri razumevanju mišljenja i stavova sa drugim ljudima dok se kod vas ova sposobnost ispoljava sasvim prirodno? Dok tranzitni Mars i Venera u Lavu prave opoziciju na vaš znak, podsetiće vas da nekada razumevanje drugih nije neophodno koliko god vodolijska viša svest vama bila važna. Nemojte da ublažavate svoje reči i stavove koji su ispravni samo da biste ugodili drugima.

Ribe

Znate i sami koliko često imate utisak da vas apsolutno niko ne razume. Ovo osećanje potiče od simbolike dubine mutnog i mračnog okeana kojim je vaš znak predstavljen tako da su Ribe neshvaćene jer im opis unutrašnjeg, imaginarnog sveta ne ide od ruke. Dok Merkur kao planeta sporazumevanja tranzitira Rakom koji je predstavljen plićakom vode čije dno možemo dotaći i videti, Ribe će biti veštije u iskazivanju onog što misle tako da drugi mogu da ih razumeju.

Tekst: Vanja Belomarković