Svi raskidamo na pomračenje Sunca 2. oktobra? Astro Bejb donosi prognozu za sve znakove

Evo šta vašem znaku donosi pomračenje Sunca 2. oktobra, koje udara direktno na veze i odnose!

Raw Pixel

Mesec će 2. oktobra figurativno, ali i bukvalno zaseniti Sunce u Vagi. Pomračenje Sunca je fascinantan astronomski događaj koji se dešava kada Mesec prolazi između Zemlje i Sunca, stvarajući senku koja ga sakriva.

Astrološki gledano, ovo pomračenje biće veoma značajno jer se odvija u znaku partnerstva i kompromisa. Vaga se povezuje sa harmonijom, pravdom i diplomatijom, pa ukazuje na vreme za duboko preispitivanje odnosa. Znajući prirodu pomračenja, moramo očekivati ogroman broj raskida i razvoda.

Ljudi ne raskidaju zbog teških tranzita. Teški tranziti na površinu isteruju sve probleme koje generalno potiskujemo u nezdravimpartnerstvima. Odnosi koji su stajali na tankom ledu nemaju šansu da opstanu kada nebo ocrni sve što nema dugoročnu perspektivu.

Eklipse su periodi izuzetne turbulencije koji simbolizuju buru i destrukciju. U periodu pomračenja ne treba donositi značajne odluke, ni pokretati dugoročne projekte. Energija u vazduhu je opterećujuća i mogućnosti neplaniranih izazova su maksimalne.

Takođe, eklipsa posebno naglašava ona potisnuta i ignosirana duhovna nezadovoljtsva. Pomračenje Sunca je pozivnica za anksioznost. Budi u nama primalni strah. Čini nam se kao da ćemo svakog trenutka iskočiti iz sopstvene kože. Nismo u stanju da se foliramo. Nismo u stanju ni da se kontrolišemo. Vodimo se osećajem i po cenu sopstvene propasti.

Svaki znak treba da se pripremi na jedinstvene izazove u toku ovog pomračenja čiji ćemo uticaj osećati do sredine oktobra.

Ovan

Tvoja vladajuća planeta, Mars, je u znaku svog pada tokom pomračenja. U periodu pojačanih iritabilnosti Ovnovi izlaze u prvi plan. Samokontrola nikada nije bila zaštitni znak kardinalnog i vatrenog Ovna, a sada imate najveće šanse za izlive besa i eksplozivne konflikte. Potpuno olakšanje za Ovnove dolazi tek četvrtog novembra kada Mars pređe iz Raka u znak Lava.

Bik

Nikome ne prija sezona pomračenja, ali Bikovi su ovog puta u grupi najugroženijih. Retrogradan Uran u Biku ubrzo gradi težak aspekt sa vašom vladajućom planetom, Venerom u Škorpiji.

Planeta ljubavi u znaku svog izgona pravi opoziciju sa planetom eksplozije. Čeka vas serija izazova i prilično težak mesec. Ako neko raskida tokom ove eklipse, to su Bikovi. Potpuno olakšanje za Bikove dolazi tek 18. oktobra kada Venera pređe iz Škorpije u znak Strelca.

Blizanci

Spajanje Sunca i Meseca u Vagi stvara pomračenje, ali ova eklipsa gradi aspekt saradnje sa sazveđem Blizanaca što vam pomaže u izbegavanju sukoba. Vaša vladajuća planeta, Merkur je takođe u znaku Vage, a to je odlična pozicija za razumno donošenje odlika i empatičnu komunikaciju koja je ključna u ovom periodu. Tokom najvećih lomova ostajete pribrani.

Rak

Vaša vladajuća planeta je Mesec koji sa Suncem gradi konjunkciju u trenutku eklipse. Istovremeno se teritotijom Raka kreće planeta konflikta. Mars u Raku vas tera da tokom pomračenja budete dodatno agresivni i neartikulisani. Potencijal za svađu je na istorijskom maksimumu.

Potpuno olakšanje za Rakove dolazi tek četvrtog novembra kada Mars pređe iz Raka u znak Lava.

Lav

Lavovi su uvek na udaru eklipse, jer vašim sazvežđem vlada Sunce. Sunce u znaku Vage je posebno oslabljeno, jer je to znak njegovog pada. Tokom pomračenja gubite vitalnost i kompletnu volju za životom. Psihički, ali fizički padate na dno.

Bez brige Lavovi, nije sve dugo crno. Potpuno olakšanje za Lavove dolazi veoma brzo, čim nas prođe period pomračenja. Očekujte drastično poboljšanje već u danima nakon eklipse.

Devica

Dok se eklipsa odvija u susednom znaku, Device prolaze sa najmanjim povredama. Komšije sa obe strane zodijaka proživljavaju pakao, ali tvoje dvorište je čisto.

Vladajuća planeta Device, Merkur, se nalazi u Vagi gde se oseća prijatno i stabilno. U stanju ste da bezbedno plovite kroz ovu buru. Aspekti su ovaj put na vašoj strani, pa nemojte dozvoliti da iz straha napravite nepotrebne greške.

Vaga

Ovo pomračenje posebno utiče na Vage. Sunce i Mesec se spajaju na tvojoj teritoriji. Sam srž identiteta je poljuljan, a sa njim i svi značajni emotivni odnosi. Situaciji nikako ne pomaže činjenica da se vladajuća planeta Vage, Venera, nalazi u znaku svog izgona.

Planeta ljubavi u znaku svog detrimenta pravi opoziciju sa planetom eksplozije u Biku. Ako neko raskida tokom ove eklipse, to su Vage. Potpuno olakšanje za Vage dolazi tek 18. oktobra kada Venera pređe iz Škorpije u znak Strelca.

Škorpija

Simbolika pomračenja je najsrodnija simbolici Škorpije. Vama je u prirodi da vešto plivate kroz intenzivne i destruktivne događaje. Intuitivnoj Škropiji je takođe najlakše da prepozna lekcije koje se kriju u traumatičnim transformacijama. Ova eklipsa je jedna od lakših za Škorpije, jer Pluton, vaša vladajuća planeta, gradi aspekt najveće saradnje sa pomračenim Suncem.

Strelac

Strelac je još jedan znak koji izbegava najdestruktivnije aspekte eklipse u Vagi. Vaša vladajuća planeta je veliki benefik, Jupiter. Zbog toga ste u stanju da uvek vidite vedriju stranu i zadržite optimizam. Eklipsa u Vagi gradi aspekt harmonije sa sazvežđem Strelca i omogućava da sačuvate pribranost dok se oko vas svi lome.

Jarac

Jarac prirodno gradi kvadrat sa sazvežđem Vage. Ovo je najteži aspekt u astrologiji i morate biti pripremljeni na direktan udar kada se Sunce i Mesec povežu. Mars iz Raka gradi drugi otežavajući aspekt sa vašim znakom. Napadi dolaze sa svih strana, a vaša vladajuća planeta, Saturn je u znaku svoje slabosti. Osećate se kao da pucate po šavovima i na udaru su lične vrednosti, kao i bliski odnosi.

Biće burno, ali kratko. Potpuno olakšanje za Jarčeve dolazi veoma brzo, čim nas prođe period pomračenja. Očekujte drastično poboljšanje već u danima nakon pomračenja.

Vodolija

Retrogradni Uran uskoro gradi opoziciju sa Venerom u Škorpiji. Vaš vladar se bori sa Venerom u izgonu u toku sledećeg pomračenja. Burno, dinamično i destruktivno su pridevi kojima možete opisati svoj ljubavni život u ovom periodu. Psihičko stanje i osećaj samopouzdanja su takođe duboko poremećeni.

Potpuno olakšanje za Vodolije dolazi tek 18. oktobra kada Venera pređe iz Škorpije u znak Strelca.

Ribe

Da bi Mesec stigao do Sunca, prvo prolazi kroz opoziciju sa vašim vladarom, Neptunom. Na kratko vas ta energija opija slatkim iluzijama, samo da vi vas potom ošamario talas surove realnosti. Veliki malefik, Saturn, već dugo šeta teritorijom Riba, što vas dodatno i dugoročno opterećuje, pa vam ova eklipsa još jače pogađa tamo gde ste tanki. Što se manje opirete neprijatnim promenama, to će finalni rezultati biti bolji.