Retrogradni Jupiter stiže 9. oktobra: 3 znaka treba da se pripreme na promene u energijama

Uticaj retrogradnog Jupitera je manje očigledan od Merkurovog, ali je dublji.

Raw Pixel

Jesen je stigla, ali ovog puta ne priprema se samo priroda za promene. Retrogradni Jupiter, koji će vladati nebom u oktobru, donosi mešavinu mudrosti, duhovnih lekcija i nekoliko neočekivanih obrta. Jeste li spremni za ono što će otkriti? Hajde da proverimo kako će se njegova energija preliti na horoskopske znakove i šta to znači za svakog od nas.

Šta je Jupiterov retrogradni hod i kada ga očekujemo?

Jupiterov retrogradni hod je astrološki fenomen kada se čini da ovaj gasni džin ide unazad kroz nebo. Navikli ste da čujete za Merkur u retrogradnom hodu, ali kakva je situacija sa Jupiterom? Pa, njegova energija funkcioniše malo drugačije. Jupiter je planeta ekspanzije, rasta, znanja i optimizma. Ali kada pređe u retrogradni hod, što ove godine počinje 9. oktobra 2024. i trajaće do 4. februara 2025, prisiljava nas da se okrenemo unutrašnjim procesima, zastanemo i preispitamo prošle odluke.

Uticaj retrogradnog Jupitera je manje očigledan od Merkurovog, ali je dublji. Umesto haosa u komunikaciji i tehnologiji, kao što smo navikli sa Merkurom, Jupiter donosi unutrašnje promene – refleksiju, redefinisanje ciljeva i introspekciju.

Kakvu energiju donosi retrogradni Jupiter?

Kada je Jupiter u retrogradnom hodu, podstiče nas da preispitamo svoja životna uverenja, etiku i dugoročne planove. Ovo je vreme za duhovni rast i introspekciju. Umesto da žurimo napred, retrogradni Jupiter nas usmerava da usporimo i proverimo da li su naši ciljevi i vizije još uvek usklađeni s našim unutrašnjim vrednostima.

Raw Pixel 

Za mnoge, ovo takođe znači suočavanje s prošlim greškama, što nije nužno loša stvar. Zapravo, ovaj period može doneti priliku da ispravimo nepravde ili greške koje smo napravili u prošlosti.

Koji znakovi će najviše osetiti uticaj retrogradnog Jupitera?

Iako će Jupiter uticati na sve znakove, neki će njegov uticaj osetiti jače od drugih. Vatreni znakovi, posebno, i oni koji imaju važne tačke u ovim znakovima, osetiće energiju ovog retrogradnog Jupitera. Dakle, ako ste Ovan, Lav ili Strelac, pripremite se!

Ovan 

Dragi Ovnovi, Jupiter u retrogradnom hodu tražiće od vas da razmislite o svojim dugoročnim ciljevima. Jeste li sigurni da idete u pravom smeru? Ovo je vreme kada možete da se suočite sa svojom nestrpljivošću i naučite kako da delujete promišljenije. Očekujte da ćete morati ponovo proceniti neke svoje velike projekte.

Lav 

Lavovi, Jupiter će vas podstaći da donesete važne lekcije u ličnom izražavanju. Da li zaista živite autentično? Možda ćete morati da preispitate kako se predstavljate svetu. Pripremite se za introspektivne trenutke gde će ključno pitanje biti: Da li sam zaista srećan u onome što radim?

Strelac 

Jupiter je vaša vladajuća planeta, tako da njegov retrogradni ciklus posebno snažno utiče na vas. Strelčevi, ovo je vreme kada ćete morati preispitati svoje filozofske stavove i uverenja. Možda ćete otkriti da neke stvari u koje ste nekada verovali više nisu istinite. Ovaj period će vas prisiliti da tragate za dubljim životnim istinama.