Dok polako pripremamo galeriju sa najboljim street style izdanjima Fashion weeka, odlučili smo da prednost damo prvom našim stylish damama koje su takođe bile deo famozne ulične mode.

Iako su se poslednjih nekoliko dana uskomešala mišljenja oko street style-a, pogotovo nakon kritički oštrog teksta u američkom Vogue čiji je zaključak bio kako je ulična moda kriva za odsustvo i "ubistvo" stila, mi ne možemo a da ne primetimo kako taj isti Vogue daje i uvek davao najveći deo svog sadržaja tekstovima koji se tiču street style zvezda, kombinacija i trendova.

Ali ovu diskusiju ostavljamo drugima, svesni koliko je street style procvetao poslednjih 5 godina postajući jednako važan kao moda koja se dešava iza zatvorenih vrata u muzeju Rodin, Grand Palaisu, galeriji Vittorio Emmanuele ili Kensington Gardenu. 

Miri, Eleni, Gildi, Eleonori, Anni, Chiari odavno su se pridružile Irina i Tamara, dve cure koje su iz Srbije, ali već godinama žive i rade van granica naše zemlje.

Tamara koja stoji iza bloga theglamandglitter, možda i jednog od top 5 najpopularnijih blogove u Velikoj Britaniji, je rođena u Sarajevu, detinjstvo je provela u Novom Sadu da bi se u engleski gradić Brajton preselila zbog studija.

Ova modna blogerka i magistar farmacije je prilično glam cura koja neguje ženstven stil sa dozom svetlucavog glamura koji često podrazumeva crveni karmin, visoke potpetice i kratke modele.

foto: Instagram / streetstylegallery 

Na ovom FW-u je bila jedna od najuslikanijih, bilo da je u solo varijanti šetala ulicama Londona i Milana, ili u društvu ostalih blogerki.

Na njoj smo primetili killer Ganor Dominic srebrne shinny čizme, zatim elegantne Casadei cipele na četvrtastu, malo nižu zlatnu petu, svilenkasto pijama odelo Miss Sixtya, all black seksi look koji potpisuje Versus Versace i fluidnu princess kombinaciju Mihana Momose sa perjanom suknjom koju je Tamara ponela na Chanel Data Centre reviji. 

foto: Instagram / tamara

foto: Instagram / tamara

foto: Instagram / tamara

foto: Instagram / tamara

foto: Instagram / tamara

Za razliku od nje, Irina, jedna od miljenica modnih urednika čiji stil redovno dobija pohvale, za smele kombinacije koje se mahom baziraju na neobičnim krojevima, zagasitoj paleti i mrvičicu britanske avangarde, je rođena Beograđanka ali odavno već živi i radi u Oslu kao zubar.

U slobodno vreme Irina uređuje A Portable Package, jedan od najuticajnijih blogova u Skandinaviji.   

Tokom Fashion Weeka, Irina je bila verna minimalizmu s punk rock detaljima te je mahom nosila omiljene brendove - Celine, Hermes, Sportmax, Balenciagu...

foto: Instagram / saint_fashionist

foto: Instagram / alexandthewaves

foto: Instagram / lmw_images

foto: Instagram / thelocals

foto: Instagram / whatastreet

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija