Parski šik se možda temelji na effortless izgledu, tj. onom koji ne zahteva previše truda, ali sigurni smo da to ne važi za red carpet izdanja na Oskaru.

Kada se filmske zvezde pojave na najvećoj večeri u svetu showbiza, oni donese spoj glamura i ženstvenosti u vidu predivnih couture kreacija i dijamantskog nakita, nekada vrednog i po nekoliko miliona dolara. 

Kombinujući perfektne krojeve garderobe sa nežnim stajliš detaljima, Francuskinje uspevaju gotovo uvek da nas iznenade, i da se izdvoje svojim besprekornim stajlingom. Pravi primer je Isabelle Hupper, dama koja je odavno utemeljila svoj status modne ikone, a koju uvek primetimo na svim važnim eventima. 

Pre nego što je dobila Golden Globe nagradu prošeg meseca, Isabelle nas je zadivila na crvenom tepihu kada se pojavila u prelepoj plavoj Armani Privé haljini, sa suptilno izvezenim delovima, koji su se savršeno uklopili sa skulpturalnim Repossi minđušama. 

Njen prijatelj i stilista, Jonathan Huguet, sa kojim je sarađivala prethodnih godinu dana, pomogao je divnoj glumici da pronađe savršenu odevnu kombinaciju za ovu svečanost. Poznato je da Jonathan sarađuje sa francuskim zvezdama Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Léom Seydoux i Charlotte Gainsbourg.

Upravo zato, rešili smo da iz prve ruke čujemo koje su tajne oblačenja za Oskar, šampanjac i sve ostalo što sledi...  U tome nam pomažu, niko drugi do Jonathan i Isabelle lično.

Koje su ključne razlike između američkih i francuskih glumica, kada je reč o oblačenju za Oskar?

Jonathan Huguet: Kada smišljam odevnu kombinaciju za neki važan događaj na koji ide Isabelle, pokušavam da se fokusiram na dve strane- francusku i američku. Sve se svodi na pronalaženje dobrog balansa i kombinovanje dodira holivudskog glamura sa poznatim francuskim izgledom 'bez truda" i stava. Francuskinje se trude da nemaju previše sređenu kosu i šminku, za razliku od većine američkih glumica. 

Kako po tvom mišljenju pariski šik ili tipičan francuski stil izgleda na crvenom tepihu?

Isabelle: Bez obzira šta nosimo, u našim kombinacijama uvek postoji doza nonšalantnosti. Kod nas je uvek u fokusu žena, a tek onda odeća, jer mi želimo da zadržimo našu osobnost. Događaj ne diktira našu garderobu, a Francuskinje vole da izraze svoj lični senzibilitet. 

Johathane, kako ti biraš pravi look za Isabelle, ili za bilo koju drugu francusku glumicu koju si oblačio za  dodelu nagrada?

Ona mora da oseća posebnu strast prema haljini.

Isabelle, šta je tvoj omiljena i najmanje omiljena stvar u odevanju za dodelu nagrada?

Moja omiljena stvar je da budem prelepa, tj. najlepša što mogu. Najmanje omiljena je što uvek jurim sve da završim, kako ne bih zakasnila. 

Kada stilizujes Isabelle za crveni tepih, koju vrsta materijala i silueta biraš ?

Jonathan: Ona voli da se oseća udobno u svojoj haljini te biram materijale i kroj koji ne steže previše! Zato nikada ne biram uzane materijale, već mekane siluete i teksture. 

Da li Isabelle voli da nosi torbicu na crvenom tepihu?

Ne, čak naprotiv, ona voli da ima slobodne ruke tako da ja uvek nosim njenu torbu. Isabelle ne može da pozira sa nečim što drži u rukama.

Isabelle, koji tip obuće preferiraš da nosiš na glavnim dodelama nagrada?

Uvek visoke štikle. To je posebno važno za stav.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/