Na samom početku sezone crvena boja istakla se kao IT boja sezone, a sve hladniji dani vratili su nas raskošnim bojama dragog kamenja. Uz nove upečatljive boje, neutralni basic komadi izgledali su bolje, a najjednostavniji krojevi pretvarali su se u svestrane i nosive statement komade.

Ipak, poslednji jesenji dani su na uličnoj modnoj pisti istakli novu boju koja će zasigurno obeležiti ostatak hladne sezone.

Između jarkih nijansi i neutralne palete smestila se otmena plava boja. Istovremeno nenametljiva i upečatljiva, klasična i moderna, plava boja je trend sezone kom nećete moći odoleti.

Od nežnih pastelnih tonova preko raskošne parisko plave do dubokih tamnoplavih nijansi, plava boja je savršeni dodatak svakoj garderobi. Iako plava boja svoju popularnost zadržava iz sezone u sezone u omiljenim modernim klasicima poput plavih farmerica i plave košulje, jesen i zima su ove godine stavile veliki naglasak na nijanse plave i pretvorile ju u jedan od najpopularnijih i najsuptilnijih trendova sezone.

Upravo je kombinacija nežnog klasičnog karaktera i modernog izgleda ono što plavu boju ističe kao izbor jednostavan za kombiniranje. Dok će se vibrantne nijanse plave uvek istaći, hladniji plavi tonovi će s jednako lakoćom odigrati ulogu neutralnog izbora koji će se slagati s gotovo svim bojama i dezenima.

O popularnosti plave boje ove jeseni i zime govore i brojne street style kombinacije popularnih modnih it devojaka. Plav jeans ravnog kroja i prugasta plavo-bela košulja njihovi su ultimativni basic komadi, dok spoj tamnih nijansi plave i raskošnih materijala poput pliša i satena stvara savršeni spoj za elegantne večernje kreacije. 

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/