Sve što treba da znate o nedavnom hapšenju P Diddyja: Ovo su potvrđene informacije do sada

P Diddy je uhapšen pre dve nedelje, a sve što treba da znate o kontroverznom slučaju koji je potresao ne samo Holivud, već i svet, donosimo u nastavku.

Greg Allen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reper Sean “Diddy” Combs ima dugu istoriju neprimerenog ponašanja koja datira još od 1999. godine (kada je optužen za napad na direktora izdavačke kuće Stevea Stoutea), ipak, čini se da je bilo potrebno 25 godina da svi njegovi prestupi isplivaju na površinu i eskaliraju. Naime, P Diddy je uhapšen pre dve nedelje, a sve što treba da znate o kontroverznom slučaju koji je potresao ne samo Holivud, već i svet, donosimo u nastavku. 

Za šta je optužen P Diddy?

Optužnica na 14 strana uključuje tri tačke za trgovinu ljudima, reketiranje i prevoz u svrhu prostitucije. Tužioci tvrde da je Combs „zlostavljao, pretio i prisiljavao žene i druge osobe“ kako bi „zadovoljio svoje seksualne želje“ u „ponavljajućem i široko poznatom“ obrascu zlostavljanja koji datira od 2009. godine. Mnoge trenutne optužbe koje se terete Combsa proizilaze iz tzv. „freak offs“, Combsovog izraza za prisilne seksualne radnje koje je navodno organizovao i snimao. Takođe su povezane i s famoznim žurkama koje je organizovao u Holivudu i okupljao brojne zvezde.

Ko se oglasio povodom navodnog zlostavljanja?

Pevačica Cassie Ventura, bivša Diddyjeva devojka, tužila ga je u novembru zbog seksualnog zlostavljanja, tvrdeći da ju je „prisiljavao je na seksualne radnje u više jurisdikcija“ i „držao i prevozio u svrhe seksa izazvanog prisilom, prevarom ili prinudom.“ (Ta tužba je rešena nakon samo jednog dana, a Diddy je negirao bilo kakvu krivicu.) Šest meseci kasnije, pojavio se video u kojem Combs udara, šutira i baca Cassie na pod u hodniku hotela 2016. godine. Pet žena je tužilo Combsa za seksualni napad nakon njene tužbe – uključujući jednu koja je tvrdila da ju je silovao pre dve decenije, kada je imala 17 godina – dok su tri druge tužbe uključivale optužbe za seksualno zlostavljanje.

Todd Williamson/January Images / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Šta se dešava sada?

Kako se slučaj razvija, pažnja je usmerena ne samo na Diddyja, već i na sve ličnosti iz A-liste koje su dugo bile u njegovom najužem krugu. Društvene mreže vrve od spekulacija, ali još uvek se čekaju zvanične informacije.

Globe Photos via ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia