Nova godina, novi set trendova spremnih za isprobavanja. Baš kao što naši ormari dobijaju osveženje, nema razloga da i naši domovi ne postanu bogatiji za koji novi komad.

S vremena na vrijeme je dobro osvežiti životni prostor, a kako to obično biva, i u 2017. nam se smeše neki novi trendovi u uređenju doma.

Dok je 2016. bila godina u kojoj je skandinavski minimalizam bio na svakom koraku, o danskom konceptu Hygge raspravljalo se kao o revolucionarnom novom načinu života, a ne o čistoj logici jedne od najbogatijih zemalja sveta, kaktusi su bili glavni detalj u trendi domovima, baš kao i bakar, nova godina će doneti novi set predloga koje možemo prihvatiti u svojim životnim prostorima.

Ako želite promenu u domu, razmislite o ovim opcijama koje predlažu dizajneri...

Boho chic

Čini se kako su se trendseterke u svojim domovima zasitile skandinavskog minimalizma jer, sudeći prema trendovima na Pinterestu i Instagramu, boho chic se vraća na velika vrata. Kako ovakvo uređenje ne bi izgledalo zastarelo ili nalik na tinejdžerske spavaće sobe, predlažemo da eksperimentišete sa etno detaljima poput ćilima ili starih škrinja umesto stola, a ostatak prostorije neka bude uređen u minimalističkom tonu.

Foto: Instagram / interiordesignideas 

Zelena boja

Kombinacija nežno ružičaste i plave prošle je godine bila na svakom koraku, najprije zahvaljujući Pantoneu koji je Rose Quartz i Serenity odabrao za nijanse godine, a vrlo je verojvatno da će se u istoj meri uhvatiti i Greenery. Zelena je boja, naime, boja godine 2017. jer evocira buđenje, povezanost s prirodom, spiritualnost i preko potreban mir, a možemo je lako zamisliti u obliku statement zidova ili ukrasnih detalja. 

Pastelne nijanse

Čini se kako jarke boje nisu uspele zameniti one prigušene s dolaskom nove godine pa dizajneri i u narednim mesecima predlažu prijatne tonove sive, plave, zelene i bež.

Foto: Instagram / inspire_me_home_decor

Tropski print

Pored zelene boje, tropski print takođe proživljava svoju renesansu. Ako ne želite preterivati, dodajte ovaj eklektični uzorak takođr u obliku detalja poput ukrasnih jastuka ili slika. 

Mreže

Viđali smo ovaj trend u 2016., a čini se da će se isto događati i u sledećim mesecima. Mreže u enterijeru su veliki hit, a osim što izgledaju posebno efektno, štede prostor i sjajne su za relaksaciju.

Foto: Instagram / inspire_me_home_decor 

Geometrija

Geometrijski uzorak izgleda odraslo, umereno i pomalo umetnički- Ovaj print može uneti i etno dašak u prostor, pa možete slobodno birati između afričkih ili azijskih printeva. 

Siva

Sive nijanse nastavljaju biti aktualne u 2017. Od parketa do zidova i fotelja, siva dominira u enterijerima. 

Foto: Instagram / interiordesignideas 

izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/