Pariz je oduvek bio meka za umetnike, od Picassa do Cézannea pa sve do nove generacije umetnika koji su pratili njihove stope ili pokušali pronaći sopstvenu inspiraciju u ovom gradu specifične lepote.

Danas tako u francuskoj prestolnici možete pronađi niz stanova u kojima i dalje caruje umetnički stil kao dominantan faktor u interijeru.

Ove koje vam mi donosimo u nastavku trenutno se prodaju, cifre su naravno vrtoglave, ali u ovom gradu tako je bilo praktično oduvek.

Bivši dom i studio Françoisa Arnala

Zvao ga je Atelier A, a služio je kao umetnički studio njemu i mnogim drugim umetnicima. U čak 680 metara kvadratnih, u centralnom delu stana smestila se prostrana galerija u kojoj se mogu vidjeti razni umetnički radovi. Inače, François Arnal preminuo je 2012. godine. Cena stana je na upit. 

foto: thespaces.com

Mesto na kome se možete stvarati tik ispod zvezda

U pitanju je studio koji se može pohvaliti predivnom staklenom galerijom, zbog ovog elementa kroz čitav enterijer probija se  prirodno svetlo iz najbolje moguće pozicije. Ovaj umetnički kutak nalazi se u sedmom pariškom arrondissementu, inače regija sa jednom od najboljh pozicija u gradu: nadomak ajfelovog tornja i Sene, što ujedno diktira i cenu, ona iznosi vrtoglavih 2,2 miliona eura.

foto: thespaces.com

Pariški art deco

Ovaj prostor poseduje  tri spavaće sobe, prostranu dnevnu sobom sa zavidnom visinom zida, koja je idealan za izlaganje umetnina. Cena mu je 1,86 miliona eura. 

foto: thespaces.com

Skrovište u neposrednoj blizini Pompidou kompleksa

U samom srcu Pariza nalazi se ovaj prostrani stan koji se može pohvaliti površinom od čak 193 metra kvadratna. Reč je o svojevrsnom arhitektonskom hramu koji odiše prostranošću, a nalazi se u blizini poznatog Pompidou kompleksa. Cena mu je 2,8 miliona eura. 

foto: thespaces.com

Parc Montsouris atelje

Inspiracija pronađena u prirodi ovde je glavni akcenat, a reč je o prostoru koji je nekada bio u funkciji umetničke radionice s nezaobilaznim pogledom na pariški park Montsouris. Smešten je u 14. arrondissementu, prostire se na 88 metra kvadratna, a cene ga na oko milion eura.

foto: thespaces.com

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/