S prvim prolećnim danima većina ljudi se odlučuje za vikend putovanja, a Venecija je grad koji je idealan upravo za to... Putovanja na destinacije u neposrednoj blizini sjajan su izbor za vikend odmor. 

Venecija je upravo takav grad, koji je većina od nas posetila, ali nas svojom lepotom i sadržajima uvek privlači da joj se vratimo. I ono što je možda najinteresantnije u vezi ovog grada, to je onaj da ćete ovde uvek naići na nešto novo i drugačije.

Takva su na primer i ova veličanstvena zdanja, od kojih su neka stara i po nekoliko vekova, ali mogu da se iznajme, jer zašto biste boravili u hotelu?

Naravno, nešto ovako nije dostpuno obučnim smrtnicima, ali niko ne kaže da ne možete zaviriti u njih.

Potpuno stilski različiti, a tako fantastični. Mi ne znamo koju bismo opciju pre izabrali. Donosimo nekoliko odličnih stanova po izboru The Spaces-a koji su nadasve stilski različiti.

Proverite u nastavku i izaberite nešto za sebe...

Apartment Residenza F

Ova raskošna vila datira još iz 16 veka, a smeštena je usred prelepih vrtova i okružena lokacijama koje se neretko koriste za razne umetničke festivale. Čitava vila je značajna zbog svoje istorijske baštine na šta ukazuju komadi nameštaja kojima je ispunjena. Cena noćenja za četiri osobe je 20.000 evra.

foto: My Private Villas/thespaces.com

Casa L’Arsenale

Ovo je smeštaj koji će se svideti svima koji dolaze na venecijanski bijenale. Reč je o kući staroj preko 500 godina, a ima čak šest spavaćih soba, tri kuhinje, teretanu kao i krovnu terasu savršenu za ispijanje koktela. U njoj može prenoćiti 16 osoba, a cena je 10.000 evra po danu.

foto: Italian Style Villas/thespaces.com

Calle Delle Erbe

Ovaj stan je udaljen od gradske vreve, ali dovoljno blizu da do svih atraktivnosti možete jednostavno stići. Proteže se na čak 1000 kvadratnih metara, a može se pohvaliti i velikom terasom koja će biti idealna za večernja druženja pod zvezdama. Vrlo simpatično i oku ugodno mesto s naglašenim koloritom u uređenju. Smeštaj je za četiri osobe i nedeljno će vas koštati 3,650 dolara.

foto: Via Villas/thespaces.com

Piano Nobile degli Scudi

Reč je o smeštaju koji je dio gotske palate iz 15. veka. Starinski antički namještaj, ali u očuvanom i restauriranom izdanju doprinosi ambijentu kojem niko ne može odoleti. Svemu tome doprinosi i mermerni balkon s najlepšim mogućim pogledom na grad i čuveni kanal. Smeštaj je za čak 12 osoba, a cena je po dogovoru.

foto: Vov Collection/thespaces.com

Casa Flora

Rezidencija koja ima tri spavaće sobe, a tip  smeštaja je nešto između privatnog doma i hotela. Sastoji se iz nekoliko javnih prostorija kao i privatnih apartmana, od kojih svaki ima svoj spa. Sve se nalazi u zgradi San Marco koja datira iz 19. veka, a totalno cool uređenje enterijera potpisuju arhitekta Matteo Ghidoni i dizajnerka interijera Laura Sari dok je nameštaj u potpunosti custom-made. Noćenje u apartmanu za dvoje iznosi oko 600 evra.

foto: Casa Flora/thespaces.com

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/