Isplati se misliti i planirati unapred, pa nikada nije previše rano da počnete da se spremate za promene.

Upravo vam zbog toga prikazujemo 10 ideja koje će za tri meseca biti aktuelne, kada je reč o sređivanju životnog prostora. Saznajte koje bi boje, materijali, detalji i nameštaj, zasluženo trebalo da se nađu i u vašem domu.

1. Inovativni materijali

Iz godine u godinu može se primetiti napredak u proizvodnji već postojećih ili novih materijala. Tako će sledeće godine staklo, a posebno stakleni stolovi, biti izuzetno zastupljeni. Ono što je zanimljivo jeste da će na sebi imati šare i obrise poput vena, perja i mermera.

2. Boja godine je…

Ne može se govoriti o dizajnu enterijera, a da se ne odredi vodeća boja za tu godinu. U 2019. to će biti tamno mat zelena. Stiže na vreme, kao odlična alternativa crnoj koja je izrazito zatupljena u 2018. Sasvim dobro će se slagati uz sjajne detalje i elemente, ali ako vam je previše invazivna, za početak ofarbajte samo jedan zid, policu ili orman.

3. Multifunkcionalnost prostora

Od klizećih vrata, do kreveta na točkove, narednu godinu će obeležiti promenljivi elementi, koji će svojom mobilnošću iznova menjati prostor. Sličan pristup sređivanju enterijera pomoći će svakome ko živi u manjem prostoru, te želi maksimalno da iskoristi njegovu kvadraturu.

4. Kompaktan nameštaj

Uzimajući u obzir da je osmišljavanje nameštaja umetnost za sebe, može se reći da ćemo za manje od godinu dana moći da oplemenimo kuću ili stan sa komadima dobro promišljenog nameštaja. To znači da su dizajneri ozbiljno uzeli u obzir usklađivanje veličine prostorija sa veličinom nameštaja, pa će se tako naći minijaturni komadi, kao i oni predimenzioniranog izgleda.

5. Povratak boho stila

Boho stil zapravo nikada ne izlazi iz mode, ali izgleda da će uskoro opet biti jedan od vodećih trendova. Njegova slojevitost i sloboda u kombinovanju boja, materijala i oblika, daće svakom odrešene ruke u kreativnom smislu. Pored toga, boho stil u svaki dom unosi toplu atmosferu punu dobrodošlice, pa će se svako ko se u njemu nađe osetiti više nego prijatno.

Ostale ideje o uređenju protora, pročitajte na sledećoj stranici: 

PageBreak

6. Terrazzo će biti trendi

Mnogi će se obradovati vešću da će terrazzo biti in. U pitanju je specifičan materijal koji u sebi kombinuje komadiće mermera, kvarca, granita i stakla. Efekat koji se dobija stvara prelepu površinu, a ona na sebi ima deliće u raznim bojama i oblicima. Terrazzo se zato najčešće koristi u uređenju kupatila, kuhinje i terase.

7. Neobični plafoni

Kako biste akcentovali određenu prostoriju postoji veoma originalan način, a to je da pažnju posvetite jednom delu koji većina zanemaruje. U pitanju je plafon. Birajte između toga da ga okrečite u određenu boju, zalepite tapete, oslikate mural, aplicirate interesantan patern…

8. Zaobljeni nameštaj

U šezdesetim godinama doživeo je ekspanziju, pa je sada pravo vreme da se opet vrati na dizajnersku scenu. Govorimo o zaobljenom nameštaju, a on se ne može videti toliko često, što je razlog više da ga potražite. Uneće fluidnost i ležernost u izgled prostora, koji prečesto presecaju komadi oštrih ivica.

9. Geometrijski paterni

I oni su sastavni deo pri uređenju enterijera, ali u 2019. biće posebno zastupljeni. Gledajte da se paterni vezuju za razne etničke kulture i tradicionalne uticaje drugih naroda. Time ćete dobiti neobičnu atmosferu u kojoj oblici, tribali i motivi pričaju o egzotičnim delovima sveta.

10. Ekološki podobno

Bilo da je u pitanju korišćenje recikliranih materijala ili upotreba raznih biljaka u dekorisanju prostora, važno je da vodite računa o svojoj okolini, pa neka se briga za očuvanje planete odrazi i na mesto u kom živite.

Izvor: City magazin

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/