Svečano otvaranje 72. filmskog festivala u Kanu odigralo se 14. maja, što znači samo jedno - zvezde holivudske i svetske kinematografije pohrlile su na Azurnu obalu i svoje privremeno prebivalište pronašle u luksuznim hotelima.

Jedan od takvih, svetski poznatih luksuznih hotela s dugogodišnjom tradicijom ugošćavanja zvezda jeste i Hotel du Cap Eden Roc.

Od Kana udaljen samo 15 minuta vožnje automobilom, ovaj hotelski biser jedan je od omiljenih destinacija poznatih i slavnih, koji nakon dugih noći i ispijanja litara šampanjca upravo tamo odlaze da odmore.

(La dolce vita: Tri manje poznata italijanska grada koja je najbolje posetiti u proleće)

Smešten u mediteranskom raju zelenih i mirisnih vrtova, Hotel du Cap Eden Roc nudi sve što jedna zvezda može zahtevati za vreme svog boravka. Osim luksuznog uređenja, ovaj hotel garantuje i diskreciju osoblja. A kao što to uvijek sa zvezdama biva - prohteva ima svakakvih.


O događajima unutar zidova tog hotela ispisano je hiljade priča, od one da je Mel Gibson organizovao žurku za 300 ljudi, do toga da je Sharon Stone upravo tu naručila svirača harfe odevenog u irsku narodnu nošnju da je zabavlja. 

Uz goste poput Kevina Costnera, Monice Bellucci, Jennifer Lopez, Penelope Cruz, John Travoltu i Romana Polanskog - priča zasigurno ne manjka.


Dokaz tome su i fotografije snimljene na privatnim plažama ovog hotela. Oštrom oku paparaca teško je umaknuti, pa su ove zvezde uhvaćene u ne tako zgodnim trenucima.

Roman Polanski je tako u starom belom donjem vešu uhvaćen kako isteže prepone na balkonu hotela, dok je Michelle Rodriguez pak izvodila vratolomije na jedrilici ispred privatne marine hotela.


Sunčanju na balkonu nije odoleo Arnold Schwarzenegger.


Upravo ovde su Elizabeth Taylori Richard Burton bili na medenom mesecu, Marvin Davis je bio opljačkan za čak 10 miliona dolara, a Kate Moss je jednom toliko demolirala sobu da su joj zabranili da više ikada odsedne u hotelu.

Ovde svaka zvezda ima poseban tretman, pa tako Tom Cruise dobija za sebe dizajniranu organsku salatu, a Brad Pitt i Angelina Jolie jednom su zakupili ceo sprat samo kako bi mogli sami uživati.

Posebna čar festivala u Kanu, njegov prestiž i francuski šarm ne ostavljaju ravnodušnim nikoga, pa ni ove dugogodišnje posetioce koji se svake godine rado vraćaju crvenom tepihu koji se za njih postavlja, ali i svojim privatnim odajama Hotela du Cap Eden Roc, koje čuvaju mnoge njihove tajne.

Izvor: Glossy

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/