Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Estetika sreće: Svaki enterijer treba da poseduje bar jedan žuti detalj iz nekoliko razloga!

Autor majab

Ako se koristi preterano, može da ima jak kontraefekat

 Izvor: Foto: Shutterstock

Žuta boja zove se još i sunčanom, topla je i veruje se da privlači lepe stvari u život. Kolorterapija koristi nijanse žute boje kako nasmejala ljude i podarila im osećaj sreće.

Kada je u pitanju enterijer, žuta stvara osećaj toplote i udobnosti, pa je postala veoma popularna kada je reč o krečenju. Žuti zidovi, tepisi u zlatnim tonovima, lampe i drugi detalji u nijansama sunčane boje stimulišu aktivnost mozga i podstiču ljude na bolju komunikaciju.

U tome i uspevaju, jer su osobe okružene "srećnim" enterijerom srećnije i energičnije, i to prenose na druge.

Previše žute boje deluje kontraproduktivno

Istraživanja pokazuju da osobe okružene sa previše žute boje često menjaju raspoloženje, nervozni su i razdražljivi. Bebe koje spavaju u sobama sa "previše veštačkog sunca", više plaču.

Uređenje enterijera u žutoj boji najteže je za ljudsko oko, jer ova vesela boja može da ima kontraefekat, ako se koristi preterano.

Nikako se ne preporučuje da cela soba bude žuta. Naprotiv, koristite je da "osvetlite" mračne prostorije žutim detaljima ili jednim nežno žutim zidom. Male i nedovoljno osvetljene sobe krečite u bež-žutu. 

Žuti komadi nameštaja odlično se slažu sa bež zidovima, ili nekom drugom nežnom, kremastom bojom, poput svetlosive.

Ako želite da koristite bogate i jarke nijanse žute, neka to budu manji detalji poput vaze, lampe, ogledala, zidnog sata, ramova sa slikama ili zavesa. Tako ćete u dom uneti radost i bolje raspoloženje koje nam je danas i te kako potrebno!

U nastavku pogledajte neke od najlepših ideja kako da uključite žutu boju u enterijer!

Izvor: stil.rs

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity