Sada već venčani par, George Clooney i njegova draga Amal Alamuddin izabrali su da sudbonosno “Da” izgovore u luksuznom venecijanskom hotelu Aman Resort, jedinom na kanalu Grande koji ima sedam zvezdica!

Reč je o nekadašnjoj palati sagrađenoj 1550. godine, koja je tokom proteklih vekova pretrpela nekoliko promena, da bi 1864. došla u ruke bogate porodice Papadopoli, poreklom iz Grčke.

Novi vlasnici krenuli su sa ambicioznim preuređenjem palate da bi 1865. uređenje glavne dnevne sobe u palati poverili Michelangelu Guggenheimu, jednom od najuticajnijih enterijerista neorenesansnog i rokoko stila.

Palata je prema njegovoj viziji postala savršen dom za zabavu, a u njoj se nalazio jedan od prvih liftova u Veneciji, kao i spoljna telefonska linija. Vlasnici su kupili i dve obližnje zgrade koje su odmah srušili kako bi na tom mestu izgradili vrtove, što je bilo prilično neubičajno za Veneciju.

Danas je palata u vlasništvu kneza Giberta Arrivabenea Valentija Gonzage, a luksuzni hotel sa sedam zvezdica je postala tek prošle godine.

Unutrašnjost hotela je impresivna, a neke od soba ukrašavaju i freske poznatog italijanskog slikara Giandomenica Tiepola.