OBRNUTO PRANJE KOSE ZA VOLUMEN KAO IZ SALONA: Isprobajte najpopularniju tehniku sa TikToka

Obrnuto pranje kose je sve što morate da isprobate ukoliko patite od nedostatka volumena pri korenu.

Profimedia

Možda mislite da pranje kose nije nešto čemu biste trebali da pridajete previše pažnje, ali šamponiranje i ispiranje kose zahteva određena pravila.

I dok je to već postala rutina koju mahinalno obavljam od malih nogu, zaintrigirali su nas videi na mrežama u kojima devojke obrnuto peru kosu. 

This browser does not support the video element.

Obrnuto pranje kose  tiktok/@gallyglam

Naime, radi se o tome da se maska i balzam nanose samo na teme, te da je to ujedno i prvi korak - pre šamponiranja. Balzam treba da držite pet minuta, a nakon toga će ona lakše upiti hidratantne sastojke iz šampona i preparata koje koristite nakon pranja kose. Dakle, caka je u tome da se kosa nahrani od temena do vrhova, a zatim da šamponiranjem uklonite sve prljavštine sa temena.

Shutterstock 

A koji su benefiti obrnutog pranja kose? 

Kosa je neverovatna, meka i nahranjena tako da u korenu ima znatno veći volumen. To je zbog toga što regenerator ne nanosite na celu kosu i time je ne otežavate. 

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

Svakako, ne zaboravite da nanesete preparate koji štite kosu od prekomerne toplote pre samog stilizovanje i sušite je naopako kako biste pojačali volumen.