OMILJENE MIRISNE NOTE KRALJICA I PRINCEZA: Otkrijte najdraže parfeme princeze Diane, Meghan Markle, Kate Middleton...

Da li ste se ikada zapitali koje parfeme nose dame iz kraljevskih porodica?

Profimedia

Članovi kraljevske porodice poznati su po tome što postavljaju mnoge modne trendove. Bilo da je Kate Middleton ponovo vratila u modu minimalističku venčanicu ili Meghan Markle koja je zagovarala dugi veo, kraljevski pečat čini trenutni klasik.

A dali ste se ikada zapitali koje su omiljene mirisne note kraljica i princeza?

Parfem ne možemo videti, ali i te kako ga osećamo i on ostavlja neizbrisiv trag u sećanju. Odgovarajući parfem može učiniti da se osećamo lepo i otmeno, tako da nema bolje inspiracije za otmeni miris od onog dama iz kraljevske porodice

Kate Middleton: Orange Blossom, Jo Malone

www.fragrantica.com 

Prema Susan Kelley, osnivačici What Kate Wore, bloga koji hronično prikazuje svaku stvar koju vojvotkinja od Cambridgea nosi, uključujući i njen miris, Kate godinama koristi parfem Orange Blossom Jo Malone. Miris koji se može pohvaliti notama cveta klementine, belog jorgovana i ljiljana, odabir je Kate Middleton za svakodnevno nošenje.

Princeza Diana: Bluebell, Penhaligon's

www.penhaligons.com 

Prema pisanju stranice Celebrity Fragrance Guide, princeza Diana imala je nekoliko favorita kojima se često mirisala - a jedan od njih bio je Penhaligon's Bluebell - sveži i voćni miris ima citrusne note, pomešane s esencijama đurđica, jasmina i ruže, kao i kapljicom klinčića i cimeta.

Meghan Markle: Wild Bluebell, Jo Malone

www.jomalone.com 

Za svakodnevni miris, Meghan nosi parfem Jo Malone Wild Bluebell. Parfem je lagan i svež, a brend ima najlepši opis mirisa: "Živi safir cveta u zasenjenoj šumi. Nežna slatkoća rosnih zvončića prožeta đurđicama i eglantinom i slatkim mirisom dragulja. Očaravajuće."

Meghan je u jednom intervjuu izjavila kako obožava parfeme. 

"Parfem je moja najdraža stvar, toliko da ću se, ako izađem iz kuće i ne stavim ga, okrenuti i vratiti kući", rekla je Meghan.

Kraljica Elizabeta II.: L'Heure Bleue, Guerlain

www.fragrantica.com 

Iako verovatno nikada nećemo sa sigurnošću znati koji je bio kraljičin omiljeni miris, izvori kažu da je u pitanju miris s potpisom Guerlaina, iza kojeg stoji Jacques Guerlain koji ga je stvorio 1912. godine. Rob D. Blandford, stručnjak za mirise sa sedištem u Australiji, o ovom je parfemu rekao kako ima veličanstven miris, koji privlači pažnju i stvara utisak misterije.

Miris ovog parfema je jak, pa je Rob tvrdio da "svaka žena koja nosi ovaj parfem može vladati prostorijom i ne stidi se da bude primećena". 

Kraljica Letizia: Au Thé Vert, Bvlgari

www.fragrantica.com 

Bvlgarijev Au Thé Vert s daškom jasmina i začinskih akorda, deo su tajni otmenog izgleda koji kraljica Letizia postiže svaki dan. Varljivo jednostavan i trenutno dopadljiv, Bvlgari The Vert pažljivo balansira travnate, drvenaste i slatke tonove kako bi oponašao šoljicu lagano kuhane japanske senche.