Ovih 5 klasičnih parfema će vas vratiti u prošlost: Izdvajamo nostalgične mirise koje će obožavati žene 50+ godina

Imamo najbolje parfeme iz davnih vremena, a koji su i dalje dostupni za kupovinu!

Unsplash/Laura Chouette

Mirisi su jedan od najmoćnijih okidača sećanja. Aroma svežih kolača može vas vratiti u detinjstvo i podsetiti na najbliže članove porodice. Note buketa može vam prizvati sunčani prolećni dan iz mladosti. Isto tako, parfemi nas mogu vratiti u prošlost, oživljavajući uspomene na prve ljubavi i neka jednostavnija vremena. Ako ste nostalgični, imamo lepe vesti: mnogi klasični parfemi su još uvek dostupni. Izdvajamo 5 najboljih.

Chanel No. 5

Šta dodatno reći o najpoznatijem parfemu na svetu? Chanel No. 5 predstavljen je 1921. godine, a opisan kao „cvećni buket“ sa notama ruže, jasmina i bourbon vanile. Ovaj parfem je i dalje ikona glamura, sa istorijom koju su mu ispisale Marilyn Monroe i Catherine Deneuve.

Chanel 

Estée Lauder Cinnabar

Cinnabar, predstavljen 1978. godine, je začinski miris sa notama pačulija, inspirisan skupljim Opiumom Yves Saint Laurenta. Njegov bogat, začinski karakter savršeno odražava ekstravaganciju 80-ih.

Estee Lauder 

Houbigant Quelques Fleurs

Quelques Fleurs, kreiran 1912. godine, bio je omiljen kod princeze Diane. Kombinuje razne cvećne note, kao što su jasmin, tuberoza i ljubičica, uz dodatak estragona i sandalovine. Miris je sladak, klasičan i intrigantno složen.

Houbigant Paris 

Elizabeth Taylor White Diamonds

White Diamonds, lansiran 1991. godine, bio je jedan od prvih parfema s potpisom poznatih ličnosti, a note ljiljana, tuberoze i sandalovine čine ga i dalje popularnim. Elizabeth je govorila da je oduševljena što je njen parfem postao klasik, dajući ženama osećaj luksuza svakog dana.

Elizabeth Taylor 

CK One

Parfem CK One od Calvina Kleina bio je najpopularniji miris 1990-ih. Sa citrusnim notama ananasa, mandarine i papaje, cvetnim notama ljubičice, zumbula, jasmina i ruže, i toplim, te začinskim notama sandalovine, ambre i mošusa, ovaj parfem spaja sve željene mirise u jednom. Lansiran 1994. godine, CK One je bio jedan od prvih uniseks parfema, što ga čini svestranim i jedinstvenim.

Calvin Klein