Novi talas beogradskog ugostiteljstva: Saša Bar tim otvara Omaju i Open Bar
Tri različita koncepta, jedna filozofija - iskustvo koje se pamti.Kada se jedan bar pretvori u pokret, jasno je da iza njega stoji više od dobrog ukusa. Saša Bar, mesto koje je poslednjih godina postalo simbol beogradske energije i nepretencioznog hedonizma, sada ulazi u novo poglavlje. Dugogodišnji saradnici njegovog vlasnika Aleksandra Škipića, Miloš Medurić i Jovana Milentijević, otvaraju dva nova restorana - Omaju i Open Bar, koji će nositi istu filozofiju, ali u drugačijim gastronomskim izrazima.
“U poslednje vreme se dosta priča o našim planovima i kao uigran tim koji već godinama gradi prepoznatljiv brend, želeli smo da sa vama podelimo lepe i važne vesti,” objašnjava Aleksandar. “Naša, sada već ugostiteljska grupacija, u novembru dobija dva nova restorana - Omaju i Open Bar, koji zadržavaju prepoznatljiv karakter i šarm Saša bara, ali sa različitim gastronomskim konceptima. Najvažnije, nalaze se u radijusu kretanja od deset minuta.”
Iza ovog proširenja stoji dublje istraživanje tržišta i ambicija da se Beogradu ponude prostori koji kombinuju savremeni sistem poslovanja, visok standard usluge i novo gastronomsko iskustvo.
“Tri različita koncepta sa jednom vizijom - izuzetno iskustvo u hrani i atmosferi,” dodaje Aleksandar.
Miloš ističe da su novi projekti prirodan nastavak onoga što Saša Bar već jeste.
“Radili smo na projektima koji će dodatno obogatiti ono što Saša Bar već jeste - spoj dobre energije, kvaliteta i iskustva na koji su naši gosti navikli. Jedan od restorana koji otvaramo, Omaja, nastavlja dosadašnju priču, ali u drugačijem izrazu kroz tradicionalne ukuse i hranu koja je na zdrav način pripremana. Cilj nam je da rastemo tamo gde smo i počeli - u istom kraju, sa istim ljudima i vrednostima.”
A dok Omaja predstavlja evoluciju postojećeg koncepta, Open Bar donosi sasvim novo iskustvo.
“Drugi projekat je Open Bar restoran, koji donosi novi gastronomski pogled prezentujući ribu i mediteransku kuhinju,” objašnjava Jovana. “Hvala svima koji su deo naše priče - našim gostima, partnerima i timu koji svakog dana pokazuje da ugostiteljstvo nije samo posao, već način života.”
I zaista, posmatrajući kako ovaj tim gradi nove prostore na temeljima poverenja i saradnje, jasno je da se ne radi samo o otvaranju novih restorana, već o nastanku jednog novog načina poslovanja u ugostiteljstvu. Onog koji ne juri trendove, već ih tiho i suvereno postavlja.
