Kada se pojavio, roman “Sofijin svet” nije naišao na preveliko oduševljenje publike u Norveškoj, pa ni u Skandinaviji.

Tek kada je delo prevedeno na engleski, a potom i na druge jezike, Gaarderova slava počela je da se širi svetom, a broj prodatih primeraka digao se na više od 10 miliona. “Sofijin svet” je nazvanični šampion sveta po broju izdanja na različitim jezicima, kojih je do sada čak 65.

Slavni pisac, koji je do sada objavio 19 knjiga, u Beograd dolazi radi promocije svog najnovijeg romana "Baš kako treba" koji je kod nas objavila “Geopoetika” u prevodu s norveškog jezika Radoša Kosovića. Ovo je prvo strano izdanje Gaarderove knjige u svetu, a pisac će tokom boravka u Beogradu uveličati i proslavu 25 godina rada ove izdavačke kuće.

Promocija i potpisivanje knjige će biti održani u sredu 12.12.2018. u 18 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograd, Kolarčeva 6. Na promociji će pored autora učestvovati i Radoš Kosović, prevodilac i Jasna Novakov Sibinović, izvršna urednica “Geopoetike”.

Za vreme promocije, u foajeu Dvorane Kulturnog centra, knjige Jostein Gaarder moći će da se kupe sa posebnim popustom.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/