U bioskopima „Cineplexx Delta City“ u Beogradu, „Cineplexx Kragujevac Plaza“ u Kragujevcu i „Vilin Grad“ u Nišu 25. novembra, u 16 časova biće svečano otvorena sezona direktnih prenosa iz moskovskog Boljšoj teatra.

Prvi balet u sezoni koji će posetioci ovih bioskopa moći da pogledaju je „Faraonova kći“, Marijusa Petipe, koji je tokom sovjetske ere smatran ideološki nezrelim i gotovo zaboravljen, a koji je ponovo oživeo dugogodišnji koreograf Boljšoja, Pjer Lakot. Naslovnu ulogu igra Svetlana Zaharova, jedina primabalerina assolute na svetu, zvezda Boljšoj teatra, Milanske skale, Kovent gardena, Pariskog baleta i drugih scena, u čijem je baletskim umeću domaća publika već više puta mogla da uživa u Sava centru. Partner Zaharovoj u „Faraonovoj kćeri“ biće baletski prvak Ruslan Skvorcov, u ulozi Lorda Vilsona i Taora. Orkestrom će dirigovati Pavel Kliničev, jedan od najistaknutijih dirigenata Boljšoja.

U nastavku sezone direktnih prenosa iz ove prestižne kuće na velikom platnu bioskopa „Cineplexx“ i „Vilin Grad“ naći će se još „Bajadera“, „Romeo i Julija“ i „Posvećenje proleća“.

Informacije se mogu naći na veb adresi opera.cineplexx.rs. Karte za celu sezonu su u prodaji, a kupovinom ulaznica za tri ili sva četiri baleta ostvaruje se 20% popusta.