Elle Weekending: Ova dešavanja u Beogradu ne smete da propustite za vikend od 27. do 29. septembra

Želeli ste stay-at-home-weekend? I mi smo, ali ova vikend dešavanja nećemo propustiti!

Press

Ne dešava se često, ali moramo vam priznati da dođe neki petak u mesecu kada samo pomislimo da ćemo narednih 48 sati imati eat pray love recovery u kućnoj režiji. Međutim nažalost (ili na sreću) ne uspevamo da odolimo vikend žamoru u Beogradu i uvek nam je žao da propustimo kada naš u grad dođu susjedi, kao Baby Lasagna i Nika Turković ovaj vikend ili krene kultni Bitef festival... Znate šta vam je činiti – hvatajte beleške!

Ove nedelje je počeo 58. festival savremenog pozorišta Bitef pod nazivom Lepota (ne)će spasiti svet, na čak osam lokacija u gradu! U petak će se u Bitefu prikazati „Seksualno vaspitanje II: Borba“, predstava posvećena borbi za reproduktivna i seksualna prava u Jugoslaviji. Festival traje do 4. oktobra, a karte možete kupiti online ili u MTS dvorani.

Prvi koncert u petak je rasprodat, ali mi imamo pouzdani izvor koji nam kaže da je za subotu ostalo nekoliko karata zato odmah krenite do Doma omladine da nabavite karte za drugi koncert, u subotu, jer evrovizijski miljenik Baby Lasagna stiže u našu prestonicu i poručuje da će beogradski koncert biti jedan od „najjačih“. Ne brinite i mi već pevušimo Rim Tim Tagi Dim...

A konferencija na koju nam nije teško čak ni vikendom da odemo (pogađate) jeste druga gastronomska konferencija na kojoj će se okupiti najvažniji akteri domaće i regionalne ugostiteljske scene te će ovom prilikom razmeniti mišljenja i iskustva kroz panele i masterklasove, na našoj omiljenoj lokaciji pored Dunava, u Silosima. U okviru festivala organizovano je i amatersko takmičenje u pripremi pljeskavica, show cooking, degustacije, ali i velika žurka pod vođstvom DJ Irona.

silosibeograd/instagram, eatbelgrade/instagram 


Do sledeće vikend šetnje...
Milica Golubović