Damiano David objavio singl "Silverlines": Frontmen grupe Måneskin započeo solo projekat, a pesmu već slušamo na repeat

Proteklih dana, pevač je zanimljivim objavama na Instagramu najavljivao svoj novi smer u karijeri.

Giuseppe Maffia/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svaki bend ima svoju priču, ali retko koji uspeva da postane legendaran već na početku. Måneskin, četvorka iz Italije, započeo je svoju uličnim svirkama i buntovnim rifovima na rimskim ulicama. Upravo ta mešavina sirove energije rocka i umerene doze drskosti dovela ih je do pobede na prestižnom Festivalu u Sanremu, a kasnije i na velikoj evrovizijskoj sceni.

The rest is history. Rasprodate turneje, hit albumi i prepoznatljivi ritam. Iako je Måneskin kao bend zasijao na globalnoj sceni, jedan član se brzo izdvojio. Već znate da govorimo o Damianu Davidu, harizmatičnom frontmenu čiji energični nastupi i autentični stil koji prkosi pravilima nisu ostali neprimećeni. Naravno, modni brendovi su prvi povukli potez – članovi grupe najpre su postali lica Guccijevih kampanja, a potom je Damiano postao prvi muški ambasador brenda Diesel. I da, taj spoj je bio savršen.

Poslednjih dana, pažljivo smo pratili Damianova pojavljivanja na Nedeljama mode, kao i njegove objave na Instagramu, koje su se ispostavile kao uvod u novu pesmu i projekat. Pevač se najpre pojavio kao gost na Dieselovoj reviji tokom Nedelje mode u Milanu, a potom i na Balmainovoj reviji u Parizu.

Glasine o njegovoj solo karijeri nisu prošle neopaženo, a sam Damiano ih je suptilno potvrdio putem Instagrama, otkrivajući detalje o svom novom singlu Silverlines.

Njegov prepoznatljiv vokal, emocija i osveženi imidž brzo su osvojili publiku, a u intervjuu za Billboard, otkrio je više o pesmi: "Silverlines mi je veoma posebna. Bila je među prvim pesmama koje sam snimio za ovaj projekat, predstavljajući poruku nade. Odmah sam znao da je ona savršen početak mog novog poglavlja, i iskreno se nadam da će mi se ljudi pridružiti na ovom putovanju."

Dok je Damianova solo karijera zvanično započela, postavlja se pitanje budućnosti benda Måneskin, s obzirom da i gitaristkinja Victoria De Angelis najavljuje svoje solo projekte (iza nje je već popriličan broj nastupa u ulozi DJ-ice). Ipak, prema njegovim rečima, bend je samo na pauzi dok se članovi posvećuju ličnim poduhvatima. Šta god da donese budućnost ovih talentovanih muzičara, mi ulazimo u vikend uz Silverlines na repeat, pesmu čiji spot vredi svake sekunde pažnje. Pogledajte ga u nastavku!