Prestižno priznanje našoj kompaniji dodeljeno je u okviru kategorije „Društveno odgovorno poslovanje“, kako je obrazloženo, zbog društvenog značaja kampanje „Stop nasilju“. U istoj kategoriji na osnovu broja glasova nagradu je dobila kompaniji Total u Srbiji, i to za kampanju „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju“. Reč je o globalnom edukativnom projektu kompanije, a u našoj zemlji sproveden je za decu ranog uzrasta.

U kategoriji „Inovacije“, Grand Prix osvojila je kompanija Mlekoprodukt za kampanju uvođenja ekskluzivnih francuskih sireva „Ile de France“ na srpsko tržište. 

Irena Petrović, direktor marketinga Adrija medija grupe, zahvalila se Francusko-srpskoj privrednoj komori na ovom značajnom priznanju i naglasila da će se Adrija medija još snažnije posvetiti ovoj kampanji, koju smatra izuzetno važnom za čitavo društvo.

– Ovo priznanje je veoma važno za nas. Veoma sam ponosna na svoje kolege zahvaljujući čijem entuzijazmu je realizovana kampanja „Stop nasilju“. Zahvaljujem se javnim ličnostima koje su uzele učešća u kampanji i što su prepoznali, našu nameru da ukažemo na veliki problem u našem društvu kao što je to nasilje u porodici - kazala je ona.

Od ove godine, dobitnici Grand Prix nagrada direktno učestvuju na svetskom konkursu za nagrade Trofeji koje dodeljuje Udruženje francuskih privrednih komora u inostranstvu, na gala večeri u junu u Parizu (CCI France International). 

Svečanosti je prisustvovalo preko 150 zvanica, članova Komore, uglednih privrednika i članova diplomatskog kora, među kojima je bio i Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji. Iz Komore je najavljen i početak formiranja regionalne mreže „Team France Balkans“ za podršku francuskim preduzećima na teritoriji Balkana.

Podsetimo, akcija „Stop nasilju“ pokrenuta je simbolično na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembra 2016. godine.