Brzina! Koliko god etalon za procesore naših računara ipak nije mera kvaliteta naših života. Naprotiv!

Mera kvaliteta naših života je zadovoljstvo koje nam donosi svakodnevica. A za nju treba vremena. I baš tu je paradoks savremenog života. Svi osećamo nedostatak vremena, a njega je na pretek.

Potrebno je samo da usporimo. Živeti Sporo (Slow Living) nije usporena verzija života, niti je eufemizam za lenjost i lišavanje sebe dostignuća savremenosti. Živeti sporo je svestan izbor, namerno opredeljenje da je upravo svakodnevica ta prema kojoj treba da se ophodimo sa najvećom pažnjom. To je nastojanje da se živi sada-i-ovde na način koji je promišljen, održiv, i koji nam pričinjava zadovoljstvo.

Da bi smo to mogli da postignemo potrebno je da zaista usporimo u svemu što svakodnevno radimo, bilo da se radi o odlasku na posao ili na odmor. Više od svega, potrebno je da imamo vreme za sebe, za potrebe vlastitog tela i duha, za sate i dane u kojima se vreme meri iskustvom zadovoljstva samim sobom i onim što radimo.

Pegaz Holiday Resort u Vrnjačkoj Banji je jedan od prvih hotela u Srbiji koji je osmišljen, izgrađen, i svoje usluge pruža po načelima Slow living koncepta. Svojom savremenom arhitekturom i uređenjem Pegaz Holiday Resort nije nametljiv svojom spoljašnošću, dok njegovi čisti i pregledni enterijeri odaju utisak širine prostora i ne opterećuju predizajniranim detaljima. Komunikacija između pojedinih delova hotela je laka i prirodna.

Sobe su prostrane, prozračne i svetle. Boravak u hotelu stvara utisak izmeštenosti iz vreve, užurbanosti i buke koje nas konstantno pritiskaju. Osoblje hotela je zgodno nevidljivo, a ipak tu kada je potrebno. Zaista je dovoljno samo da dodjete i prepustite se lakoći postojanja u svakodnevnom.

Pegaz Holiday Resort se izdvaja po obilju pažljivo i stručno osmišljenih Slowellness programa koji obnavljaju vašu energiju i vraćaju vas u prirodni ritam postojanja. Svaki od programa pridaje jednaku pažnju vašem umu, telu i duhu putem istančane i personalizovane kombinacije tretmana, aktivnosti, i plodova sazrelih na suncu. Posetiocima su na raspolaganju pet različitih tipova sauna, slana soba, parno kupatilo, sobe za opuštanje, sobe za masažu, kao i sobe za kozmetičke i terapeutske tretmane. Tu su još i zatvoreni bazen, đakuzi i tuševi doživljaja.

Gosti koji više vole da se dobro umore pre prepuštanja blagodetima vrele pare i veštim rukama masera i terapeuta, mogu to učiniti u savremeno opremljenoj teretani i uz savete stručnih trenera. Za ljubitelje aktivnog usporavanja Pegaz Holiday Resort će u saradnji sa lokalnim vodičima za vas organizovati dan uzbudljivih aktivnosti na planini Goč i okolini Vrnjačke Banje. Takođe, u okviru slowellness programa je i ordinacija Dr Gifing gde možete uraditi kompletan pregled i opredeliti se za neki od tretmana, od programa detoksifikacije do programa poboljšanja opšteg stanja organizma.

U sklopu hotela Pegaz Holiday Resort je i ekskluzivni restoran Adut. Međutim, ekskluzivnost restorana Adut se ne ogleda u njegovom promišljenom i toplom enterijeru od održivih materijala, ili meniju lokalnih djakonija spremljenih po najvišim kulinarskim merilima. Obedovanje u restoranu Adut je otvoren poziv da se odvoji vreme za uživanje u tek naizgled jednostavnom i nevažnom činu dodavanja tanjira i činija.

Čarolija obeda je zapravo u iskustvu zajedništva sa onima koji sede za stolom sa nama. Jer, hrana zapravo nikada nije samo hrana. Bogatstvo različitih ukusa nas poziva da usporimo, da seckanjem malo ovoga malo onoga, i uz gutljaj lokalnog vina ili rakije, napravimo taj savršeni zalogaj zadovoljstva u nečemu tako svakodnevnom i običnom.

Restoran Adut je upravo to: lokalno, jednostavno, neopterećeno, opušteno. Polazeći od ideje da je obedovanje način da usporimo i povežemo se sa sobom i onima koji su tu sa nama sada i ovde, restoran Adut svake nedelje dočekuje goste i slučajne putnike na jedinstveni gastronomski doživljaj u Vrnjačkoj Banji - nedeljni brunch. Sve to zajedno izdvaja restoran Adut kao mesto gde želite da budete, čak i ako niste gladni.

Odlazak u banju više ne mora da bude sinonim za ljude u ozbiljnim godinama i još ozbiljnijim zdravstvenim problemima. Odlazak u banju je izbor onih koji su svesni da je usporavanje radi sopstvenog dobrostanja preduslov za život ispunjen brojnim drugim sadržajima. Pegaz Holiday Resort i restoran Adut u Vrnjačkoj Banji vam to svakako omogućavaju. Bez obzira da li dolazite na porodični odmor, vikend beg iz grada, romantični vikend za dvoje, teambuilding, ili radionicu sticanja novih veština, Pegaz Holiday Resort u Vrnjačkoj Banji je Slow Living hotel u svakom smislu te ideje.