Autentičan festival radosti Sensa Piazzetta sreće očekuje vas za vikend, 10. i 11. septembra na Kalemegdanu, kod Muzičkog paviljona. Poslednje dane leta i pripremu za jesen želimo da provedemo sa vama u prirodi, bojeći dane energijom optimizma, smeha, novih veština i ljubavi.

U saradnji sa našim prijateljima Avon, Lidl, Non Stop Fitness i Saruna Wellness, donosimo vam vikend u kojem će Kalemegdan postati oaza radosti, vitalnosti i unutrašnjeg mira - mesto gde se sreća hrani! Okupili smo za vas brojne stručnjake iz raznih oblasti koji će vas upoznati sa tehnikama koje blagotvorno deluju na telo, duh i um. Na seriji besplatnih radionica učićete i razvijaćete veštine kako da se povežete sa sobom, živite u sadašnjem trenutku, izrazite svoju kreativnost i osećanja, kako da uvidite i iskoristite sve sjajne šanse i blagoslove koje vam život iznova nudi. Zajedno otvaramo vrata novog iskustva - onog u kojem živimo u skladu sa svojim radosnim i nežnim unutrašnjim bićem, u skladu sa srećom.

Prvi i drugi dan festivala Sensa Piazzetta sreće započećemo vežbanjem i demonstracijom Qi Gonga i Tai Chi veština zajedno sa Ći Gong savezom Srbije. Doživite celovit pristup vežbanja, savršen mindfulness u kojem smo svesni svakog pokreta, oslobađamo telo od napetosti, a istovremeno ga jačamo, budimo i negujemo zdravlje - fizičko i mentalno.

U subotu od 12:00 do 19:00 časova na Kalemegdanu možete probati crtanje fraktala/radionica Škola Iskon (Spomenka Divljan Zorica Petrović, Vesna Živanović), iskustvo koje mnogi posatioci Sensa Piazzetta sreće pamte kao najupečatljivije. Kroz linije, oblike i boje, uspećete da zavirite u svoje unutrašnje ja i dublje se upoznate sa tajnama i lepotama vlastitog bića. Ova intuitivna Art terapija oslobodiće vašu kreativnost i otkriti vam meditativni pritustup umetnosti. U nedelju vas očekuje nova doza kreativnosti, boja i šara, kada se možete upoznati sa akrilom na platnu (Fraktal Art/Ljiljana Nestorović).

Poznato je da zvuk vode koja teče i sam pogled na vodu mogu uvesti u stanje opuštenosti, zbog toga su meditacija i reka savršen spoj. U budističkoj tradiciji voda je obično simbol spokoja, čistoće, a na Sensa Piazzetti sreće imaćete priliku da doživite iskustvo meditacije na reci sa Zoranom Paunovićem od 13.00 do 14:00 časova.

Druženje nastavljamo aktivno i kreativno, pa nas od 14:00 do 16:00 (u subotu i nedelju) očekuje BEZ VEZ, radionica veza koja budi kreativnost i inspiriše, pokazuje nam koliko ručni rad ima isceljujuću energiju koja opušta, kao i da su vaše ruke magične "alatke" koje mogu da stvore sve što požele. Sa svakim udahom osetite spokoj, a sa svakim izdahom rasterećenje - Holistička akademija MAYA od 16:00 do 16:30h donosi vam radionicu Joga i disanje. Naučite pravilno da dišete i svaki udah osvestite, opustite telo, oslobodite se od negativnih misli i svakodnevnog stresa.

Od 18 do 19 časova u subotu imate priliku da prisustvujete predavanju Access Bar, Jelene Milanović i Igor Ergića. Access Bars™ tehnika je veoma prijatan tretman poput lagane masaže glave, koji se može primenjivati na bebama, trudnicama i svima koji smatraju da im je potreban. Izvodi se tako što se ruke polože na glavu klijenta (koji leži ili sedi ) i aktiviraju se 32 tačke (Bars) koje čuvaju memorisane elektromagnetske komponente svih naših misli, ideja, stavova, strahova, odluka i verovanja koje smo ikada imali o raznim oblastim života – izlečenju, novcu, starenju, telu, kontroli, svesnosti, kreativnosti, energiji itd.

"Parfem je umetničko delo koje pripada baštini intimnosti." (Francis Kurkdjian) - čaroliju mirisnih nota na prirodnoj osnovi doživećete u subotu na radionici Eteričnih parfema - Vlasta Kokotović, od 16:00 do 18:00 časova. Istog dana dr Boško Hristić održaće predavanje na temu ravnoteže zdravlje i tehnika reprogramiranja od 16:30 do 18:00 časova, a prvi Sensa Piazzetta dan završićemo sa novim doživljajem astrologije na predavanju dr Irena Grk, Astrohealing - Planete kao mapa duše, 17:30 do 19:00.

Predavanje, radionica i meditacija Maje Pakić očekuje vas u nedelju od 14:30 do 16:00 časova. Upoznaćete se sa Igrom transformacije - terapeutskom metodom za nove spoznaje koja vas kroz igru podstiče da se bolje upoznate i povežete sa sobom, otpustite blokade, osvestite i postavite svoje namere.

Naše druženje završavamo zvučnom gong relaksacijom, uz zvučnu kupku koju izvode Anika Petrović i Milja Jovanović (od 17:00 do 19:00). Putovanje na krilima zvuka Gongova su tretmani duboke relaksacije. Pomažu kod uspostavljanja unutrašnjeg mira, harmonije i ravnoteže na svim nivoima bića i u svim fiziološkim procesima u telu. Doprinose regulisanju pravilnog funkcionisanja endokrinog sistema i dovode do lučenja hormona koji su značajni za pokretanje samoisceljujućih procesa u telu.

Zvučne kupke doprinose i pomažu oslobadjanju od nepoželjnih misaonih i emotivnih obrazaca i tereta, od ograničavajućih uverenja, od stresa, anksioznosti, bolova i još mnogo toga. Nakon zvučne kupke ljudi obično osete veliko rasterećenje i lakoću. Takođe, mogu pomoći i u procesima samospoznaje, u dobijanju unutrašnjih odgovora na pojedina pitanja ili u razrešenju odredjenih dilema. Podstiču jasnoću, inspiraciju, motivaciju, odlučnost, kreativnost i mnoge druge pozitivne procese.

Posetioci će uživati u neverovatnim ukusima biljne, prirodne i vege ishrane, aromama koje bude čula, prirodnoj kozmetici, kao i mirisima koji osvajaju i vode nas u neke nove, cvetne i eterične snove. Izlagači sa čijom proizvodima, radom i tehnikama možete da se upoznate na Sensa Piazzetta sreći su Amelles kozmetika LIVE VEGA hrana, Madly sirupi, POM POM, Desert Moon Jewlery, Eterični parfemi Vlasta, Fraktali Ljilja/HVALA KOZMETIKA, Chocollama Organic i Chrono proizvodi.

Prijatelji festivala su Avon, Lidl, Non Stop Fitness i Saruna Wellness.

Očekujemo vas!