Program sedme po redu Nedelje italijanske kuhinje u svetu predstavljen je u Beogradu 10. novembra. Inicijativu organizuje Ambasada Italije u saradnji sa akterima “Sistema Italije” u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijasnki-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija).

Kalendar će biti ispunjen događajima i inicijativama koje se kreću od distribucije u velikim trgovinskim lancima do e-trgovine, od sastanaka proizvođača i uvoznika italijanskih proizvoda do naučnih seminara. Na program su i profesionalne degustacije vina, sireva i ulja organizovane u saradnji sa italijanskim konzorcijumima, kao i degustacioni meniji u pojedinim italijanskim restoranima.

campania restoran oduševljava ukusima italije.
Promo 

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je “italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou. Naš cilj je da podignemo svest o inovativnoj i održivoj Italiji i u poljoprivredno-prenrambenom sektoru. Širenje znanja o originalnim proizvodima Made in Italy znači i boriti se protiv fenomena “Italian sounding” i pružiti tačne informacije potrošačimao nutritivnim vrednostima naših izvrsnosti.”

U okviru “Nedelje italijanske kuhinje u svetu”, naš prestonički restoran poznat po pripremi tradicionalnih italijanskih jela sa namirnicama iz Italije, Campania Pizza Gourmet, ugostiće i poznatog italijanskog kuvara Dijega Bonđovanija (Diego Bongiovanni). Dijego je svoju strast za kuvanjem pokazao već kao dete i godine učenja i profesionalnog usavršavanja će ga i dovesti do pozicije vrhunskog šefa kuhinje i potparola za regiju Pijemont. Njegova strast su tradicionalna jela koja želi da približi što većem broju ljudi te tako postaje i TV kuvar u segmentu zabavnih emisija o kuvanju.

campania restoran ima duh italije.
Promo 

Restoran Campania Pizza Gourmet je poznat po svom jedinstvenom spoju tradicionalnog i modernog, Napulja i Beograd ai vrhunskoj italijanskoj hrani u atmosferi koja odiše autentičnošću. Ovaj restoran prepoznaju gurmani kao mesto na kome mogu i da probaju vrhunske originalne namirnica sa geografskim poreklom iz regije: paradajz sa vulkana pomodorino di Piennolo d.o.p, san marzano, mozzarella di bufola d.o.p, napoli picante salama...

campania poznat je po spoju tradicije i modernog.
Promo 

Ukoliko želite da budete deo ovog gastronomskog događaja potrebno je da rezervišete svoje mesto na vreme i uživate. Večera počinje u 19 h u ponedeljak 14. novembra. Broj za rezervacije je 069/2134-842. Adresa: Omladinskih brigada 86 / lokal 3 đ (West 65), Novi Beograd.

campania restoran lako je naći uz pomoć mape.
Promo