Na svečanoj dodeli nagrada, održanoj u  medija centru kompanije Adria Media Group, proglašene su ovogodišnje najlepše bašte.

„Ove godine imali smo težak zadatak da od mnoštva prelepih bašta, na osnovu pristiglih fotografija, izaberemo 10 favorita. U posebnu kategoriju svrstane su dve blokovske bašte s Novog Beograda, koje su primer kako stanari višespratnica treba da održavaju svoje okruženje. U njihovu lepotu uverili smo se lično. Obišli smo ih tokom jeseni, upoznali njihove vlasnike, i uverili se s koliko ljubavi se brinu o svojim zelenim oazama.  Drago mi što mogu da kažem da su bašte u našoj zemlji sve lepše. Po mom mišljenju, sve one su pobednice“, izjavila je urednica magazina Moja lepa bašta Dragana Gojković.

U užoj konkurenciji našle su se četiri bašte. Finese su odlučivale koja će osvojiti koju nagradu. Ipak, treće mesto pripalo je gradskoj bašti iz Zemuna, koju s puno ljubavi uređuje porodica Nestorov, pre svega, tata Stevan i sedmogodišnja ćerka Maja. Drugo mesto je osvojila šabačka bašta elektroinženjera Dragana Pavlovića, što potvrđuje da postoji neka tajna veza između struje i biljaka. O kvalitetu i lepoti ovogodišnjih vrtova govori i činjenica da su se na prvo mesto „popele“ dve bašte, jedna iz Mladenovca, Anite i Velibora Katića, i druga iz Čačka, o kojoj se brinu Aleksandra i Vladimir Ćurčić.

Ostalim finalistima uručene su specijalne nagrade: za egzotičnu baštu u brdsko-planinskom ambijentu Ljiljani Jokić iz Majdeva, za baštu sa umetničkim karakterom Dušku Lesendriću iz Stepojevca, za ambijentalnu celinu i dendro materijal Sanji i Žarku Mijoviću iz Novog Sada, za cvetne elemente Nataši i Dragoljubu Živančeviću iz Dobanovaca, a vrtne elemente Ivanu Šundiću iz Aleksandrovca, a za stil i baštenski dizajn Jeleni i Slađani Kojić iz Ražnja.

Ovogodišnji konkurs sponzorski su podržali: Turistička agencija Adriatic iz Beograda, Vila Majur, Turistička agencija Spa travel iz Vrnjačke Banje, kompanije Don cafe, Dr Oetker, Statua, Capriolo, Veterinarski zavod i Rasadnik Ilić iz Rume. Pobednici, ostali finalisti i gosti uživali su posle svečanog dela u baštovanskom druženju, i slanim i slatkim đakonijama, za koje su se pobrinuli Grand Casino i slatka kuća HomeMade.