Tokio predstavlja dom za više od 13 miliona ljudi, a svake godine tu cifru nadjačaju brojni turisti koji dođu da posete prestonicu kako bi upoznali pravu japansku kulturu kroz pogled na radnje koje nude svežu ribu, voće i povrće, kao i dobar šoping u Harajuku i staru carsku palatu.

(Najbolje destinacije koje treba da posetite u 2016. godini)

I ako Tokio neguje zaista poseban način života, koji predstavlja miks prošlosti i sadašnjosti, Japan je bogat brojnim selima i gradovima koji jedva čekaju da budu istraženi.

Zato vam predstavljamo 5 najimpresivnijih japanskih mesta koja oduševljavaju svojom lepotom:

Kyushu

Kyushu, što u prevodu znači "devet provincija" nalazi se u najužnijim krajevima japanskih ostrva. Predeo je prošaran planinama i predstavlja dom Mount Aso, najaktivnijeg vulkana u Japanu koji turisti mogu bezbedno da posete i posmatraju masivan krater. 

Foto: Instagram / peter_tartan92

Glavno obeležje ovog regiona su topli izvori, posebno oni oko grada Beppu na severoistoku, poput Umi Jigoku i Kamado Jigoku. Ovde ćete imati priliku da vidite prelepe vodopade, peščana kupatila i neobične kafane od kojih mnoge u svom vlasništvu imaju prirodne tople izvore, poput Yamada Bessou.

Niseko

Za skijaše, mnoga sela na japanskom najsevernijem ostrvu Hokkaido obezbeđuju savršene uslove za sport: šumovit teren, prah i visoka nadmorska visina. Jedno od tih sela je Niseko, sa planinskim masivom koji se sastoji od šest odvojenih ski centara. 

(Istinska egzotika: Upoznajte Kambodžu!)

Foto: Instagram / nisekovillage

U Niseki možete naći odlična mala mesta za uživanje poput Gyu Bar, poznat i pod nazivom Fridge Door  (od čega je ulaz i napravljen). Niseko takođe nije daleko od grada Sapporo, gde možete obići pivaru u kojoj je napravljeno istoimeno pivo. Pri tome, važno je da znate da se sve ture pivare, sprovode samo na japanskom jeziku!

Hakuba

Hakuba se nalazi nedaleko od mesta Nagano, gde su održane Zimske olimpijske igre 1998. godine. U Hakubi postoji veliki broj ušuškanih toplih izvora, kao i šarmantni restorani, poput Soba Shubo Zen i zabavni noćni barovi, kao Tracks. Ako imate sreće, možda ćete ugledati snežnog mamuna, koji se kreće po svežem snegu u divljini Hakube.

Foto: Instagram / sohyunkim.kor 

Osaka

Ovaj užurbani grad je treći po veličini u Japanu i deluje kao jedan od glavnih ekonomskih čvorišta u zemlji. Zapravo, Osaka je pravi međunarodni urbani centar, sa neverovatnim šopingom u Shinsaibashi Suji i mesto u kome možete probati jedan od najboljih ramena (tradicionalno japansko jelo) u zemlji, u restoranima Ichiran Dotonbori i Hakata Ippudo.

(Open ur eyes: Vreme je za netipična putovanja)

Foto: Instagram / aikotunglin

Druga vrsna kulinarska zadovoljstva, kao što su takoyaki (loptice od testa punjene hobotnicom) i okonomiyaki (popularno jelo od kupusa i brašna, tzv. japanska pizza) su čak dovela do toga da kuvari prozovu Osaku, najboljom prestonicom hrane na svetu. Ona je takođe dom prelepog Osaka Castle, koji predstavlja simbol grada i jedan od najcenjenijih japanskih znamenitosti, kao i popularan 347 metara visok šoping centar Hep Five.

Kyoto

Kyoto je grad prepun znamenitosti, te se u njemu nalazi više od 400 šintoističkih i preko hiljadu budističkih hramova, kao i veliki broj klasičnih japanskih kuća.

Zahvaljujući dubokoj istoriji tog područja i fantastičnoj arhitekturi, ovaj grad predstavlja neverovatno mesto za posetu. Pored tradicionalnih atrakcija, značajni su Internacionalni Kyoto Manga muzej, Kyoto Tower i Nishiki pijaca sa bogatom ponudom hrane. Yamatoya je poznati bar u kome se služe odlična pića, uz zvuke džeza, a Morita Washi prodavnica nudi divan japanski papir. Ako odlučite da ostanete malo duže u gradu, preporučujemo da odsednete u Hoshinoya hotelu koji se nalazi na Hozugawa reci i pruža divan pogled na prirodno okruženje. 

Foto: Instagram / ntrilloa

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija