Nema potrebe da se žalite na prve dane jeseni - i dalje postoji veliki broj mesta na svetu koja evociraju leto i čak šta više, predstavljaju bolji izbor za posetu tokom jeseni.

Čak i kada su plaže zatvorene, mesta kao Nantaket i Kejp Kod nude fantastičan izbor aktivnosti, kao što su branje botovnica, festivali ostriga i vožnja čamcom. Svakako moramo spomenuti mir koji možete pronaći u Provansi tokom oktobra, uz mogućnost da učestvujete u biciklističkoj turi koja vas vodi kroz vinograde. 

Na najpoznatijoj italijanskoj Amalfi obali, možete uživati u poseti romantičnog Caprija i Positana kada ćete izbeći haotične gužve i visoke cene koje su karakteristične za letnji period. 

Bilo da želite sebi da priuštite produženi vikend ovog meseca ili neko kraće putovanje, ovih pet destinacija nudi sličan (i mnogo bolji) vid relaksacije i opuštanja, kao u špicu sezone- samo se setite da spakujete džemper!

Provansa 

Sa prosečnom temperaturom od 15 stepeni, jesen je najbolje vreme da posetite Provansu. U tom periodu ovde nećete naići na gužve, jer su turisti već napustili grad, a ujedno ovo je sezona berbe grožđa i maslina.

Što se tiče smeštaja, Provansa nudi fantastičan Domaine de Manville, hotel sa pet zvezdica koji se nalazi u mestu Les Baux de Provence. On nudi zanimljivu turu posete vinarija, i to tako što ćete imati priliku biciklom da obiđete devet okolnih vinograda.

U novembru, hotel takođe organizuje branje tartufa i časove kuvanja koje vodi njihov glavni kuvar.

Foto: Instagram / samm20

Nantaket

Nantaket je jedna od najpopularnijih letnjih destinacija u Americi, a tokom jeseni predstavlja savršen miran raj za odmor i uživanje.

Pored prirodnih lepota koje nudi ovde mesto, sigurni smo da vaš odmor može upotpuniti odsedanje u čuvenom White Elephant hotelu, kao i lokalni butici i restorani koji su otvoreni i tokom decembra. Što se tiče aktivnosti, Nantacket nudi jedrenje, biciklizam i golf.

Foto: Instagram / laurenjmarttila

Malaga

Ovaj španski grad u Andaluziji je poznat po vrelim letima i prelepim plažama, ali period tokom septembra i oktobra sa umerenim temperaturama predstavlja najidealnije vreme za posetu.

Možda nećete želetiti da provodite vreme na pesku, ali Malaga vam svakako možete ponuditi impresivne kulturne institucije koje možete istražiti, uključujući i poznat Carmen Thyssen muzej koji je otvoren 2011, kao i umetničku galeriju Centre Pompidou, koja se nalazi pored vode. 

Foto: Instagram / centrepompidoumalaga

Amalfi obala

Kada ova romantična obala počne da se "smiruje" sredinom septembra meseca, nakon što se završi sezona, to je idealno vreme za njen obilazak.

Posetioci mogu da odsednu u popularnom hotelu po sniženim cenama, kao što je Le Sirenuse u mestu Positano, a putovanje brodom do mesta Sorrento i Capri je takođe mnogo privlačnije tokom jeseni. Temperature su blage, sa prosečnom vrednošću od 15 stepeni, u oktobru.

Foto: Instagram / bliss1206

Kejp Kod

Za one koji traže malo avanture ove jeseni, putovanje u grad Cape Cod je pravi izbor.

Smeštaj možete pronaći u Wequassett Resort and Golf Club, čime ćete obezbediti niz vodenih aktivnosti, kao što su hvatanje jastoga sa lokalnim ribarima ili vožnja čamcem. Oktobar je takođe period kada je aktuelno branje borovnice, a postoji i veliki broj festivala u kojima možete učestvovati. Najpoznatiji je Wellfleet OysterFestm koji se održava 15. i 16. oktobra.

Foto: Instagram / kimberlyohhenry

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija