Na listi mesta koja su povoljna za posetu ukoliko imate ograničen budžet tj. ako niste mogućnosti da izdvojite pozamašnu sunu novca za potovanje, nalaze se za uglavnom egzotične zemlje.

To su na većini lista: Nepal, Kambodža, Indonezija, Južna Afrika, Vijetnam, Laos, Indija, Tajland.

Međutim, za turiste iz Srbije odlazak na ovakve destinacije je popriličan trošak sam po sebi, uzevši u obzir udaljenoat i cenu avionske karte.

Ipak, činjenica je da se u ovim zemljama zaista može naći povoljan smeštaj i da je hrana jeftinija u odnosu na evropske i američke države.

Zato smo istražili da li su gradovi i države koji su nam zanimljivi, možda pristupačniji u određenom periodu godine:

Kopenhagen

U Kopenhagenu najužurbaniji turistički period traje od maja do oktobra, i zaista ćete se zaljubiti u taj mali ali predivni grad. Ako dođete u aprilu, uštedećete 38% na smeštaju i izbeći super-kratke skandinavske dane i strašno niske temperature zimskih noći.

2. Peking

U junu je međusezona u Pekingu: vreme je blago a nema domaćih praznika, što znači da nema ni lokalnih putnika. Idite tada i platićete manje od 80$ po noćenju u hotelu sa 4 zvezdice.

3. Njujork

Proverite dobro da li vaš smeštaj u Njujorku ima klima uređaj - leta su tamo prilično zagušljiva. Ali su takođe i odličan razlog da se posete trendi barovi, kao i letnji događaji poput koncerata Njujorškog filharmonijskog orkestra na otvorenom i izvođenju Šekspira u Central Parku, koja su uz to i potpuno besplatna. Doputujute poslednje nedelje u mesecu radi najboljih popusta na smeštaj.

4. Rim

Tokom godine ne postoji loš trenutak da se dođe u grad iz snova, Rim, ali je septembar najbolji mesec za posetu. Pošto veći deo Evropljana ide na odmor u avgustu, tada je grad potpuno normalno funkcioniše - bez lokalnih turista. To u prevodu znači "pristupačnije cene".

5. Frankfurt

Prve dve nedelje u decembru su magično vreme za boravak u Frankfurtu, zbog predivnih Božićnih pijaca i prazničnih dekoracija. Takođe su i najjeftinije.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/