Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preporuka devojke koja je sama obišla ceo svet: 10 zemalja koje morate posetiti

Cassie De Pecol ima svega 27 godina, a za 18 meseci obišla je neverovatnih 196 zemalja i tako ušla u ginisovu knjigu rekorda kao prva žena koja je obišla sve zemlje na svetu sama i to uradila veoma brzo!

  Izvor: foto: Instagram/expedition_196

Plivala je u najdivnijim i najčistijim morima, videla najlepše zalaske sunca u pustinjama, ali i na vrhovima zgrada evropskih metropola. U zabačenim selima Azije i Afrike upoznala se ljudskošću na jedan poseban način, a za ovo iskustvo kaže da je posebno značajno jer je shvatila da strah ljude čini strancima i da je moguće sprijateljiti se sa svima. Videla je skoro svetska čuda i najznačanija arhitektonska i umetnička dela.

Sve ovo što je postigla potpuno sama, dalo je inspiraciju i pokrenulo i druge devojke širom sveta da spakuju kofer i upute se na mesta o kojima su uvek sanjale, a upravo to je i bio jedan od ciljeva ove smele Amerikanke.

S obzirom na sve doživljaje koje je potpuno iskreno opisala u svom travel blogu, kao i na veliki broj onoga što je videla, smatramo da je Cassie više nego kompetentna da nam otkrije koje su to zemlje zaista vredne posete, kao i zbog čega.

Ovo su njeni predlozi i obrazloženja.

1. Butan

Zašto? Da bi naučili umetnost mirnog života

"Hodočašće do Paro Taksanga bilo je kao nešto iz Avatara, nestvarni hod kroz niske oblake sa ambisom koji zjapi sa obe strane, kaže Cassie. Molitvene zastave se vijore između borova, molitveni točkovi se vrte na povetarcu, a tsa-tsas (pepeo pokojnika) stoje uglavljeni u pukotinama stena.

foto: Profimedia

2. Mongolija

Zašto? Da bi se prepustili dubokoj divljini i jahali divlje konje.

Copyright: Copyright © Bernd Bieder Description: Tsagaan Nuur See, Mongolei Software:OS 5D Mark II Created: O Optics Pro 6.5.2 b

foto: Profimedia

3. Maldivi

Zašto? Da vidite najplavetnije more, najbelji pesak i najlepše plaže na svetu.

foto: Profimedia

4. Vanuatu

Zašto? Da vidite kako se pravi kava i upoznate najprijatnije ljude na svetu.

foto: Profimedia

5. Pakistan

Zašto? Da osetite pravu, sirovu azijsku kulturu, i hranu.

Cassie se unapred radovala putu u Pakistan, delom zato što je morala četiri meseca da čeka na vizu, i nije se razočarala. Kaže da je vreme provedeno u Pakistanu bilo predivno obrazovno i kulturno obogaćujuće iskustvo.

Author: Frank Bienewald Copyright: Frank Bienewald Description: Detail of Jama Mashid in Lahore, one of the largest mosques in Asia Software:Adobe Photoshop Lightroom 3.4 Created: 2011:09:19 10:16:13

foto: Profimedia

Na sledećoj stranici otkrijte preostalih pet zemalja:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity